Ελλάδα

Γεωργαντάς: Μόνο για προσωπική χρήση το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το άνοιγμα της αγοράς αλλά και τις κατηγορίες ανθρώπων που παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού μίλησε στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι κάποιος μπορεί να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού αν έχει κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου, ωστόσο όπως είπε αυτό είναι για προσωπική χρήση και μόνο. Σημείωσε παράλληλα, ότι «συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα παρά την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού»

Όπως είπε στην ΕΕ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση με ένα αντικείμενο, να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να αποφεύγεται η διαδικασία με τα τεστ και την καραντίνα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα παίρνουν σειρά όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα με υψηλό κίνδυνο νόσησης, ανεξαρτήτου ηλικίας, καθώς και η ηλικιακή ομάδα των 70 – 75 ετών.

Μιλώντας για το άνοιγμα της αγοράς και αν θα υπάρξουν περιορισμοί μέσω του sms, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως «προσπαθούμε να διευκολύνουμε την ανάγκη με κάποιο τρόπο η αγορά να λειτουργήσει», ωστόσο αυτό θα γίνει μετά από την εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η περίπτωση ώστε να υποστηριχτεί τεχνικά το άνοιγμα της αγοράς.

Ακούστε όσα είπε στον ΑΝΤ1

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
1
«Άφαντη» η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά – Κανένα ενδιαφέρον και καμία συγγνώμη στον 71χρονο που δάγκωσε ο σκύλος της
Έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες από τη στιγμή της επίθεσης στη Βουλιαγμένη και η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά με τη στάση της μόνο μετανιωμένη δεν δείχνει
Από την επίθεση στον 71χρονο 1
Τι είναι οι «καρποί Ποσειδωνίας» που ξεβράστηκαν στις ελληνικές ακτές – Πού οφείλεται αυτό το σπάνιο φαινόμενο της Μεσογείου
Αυτοί οι «θαυματουργοί» πράσινοι καρποί μπορούν να αντιμετωπίσουν στα «ίσια» την κλιματική αλλαγή καθώς απορροφούν έως και 35 φορές περισσότερο άνθρακα, σε σύγκριση με τα τροπικά δάση
καρποί Ποσειδωνίας