Ελλάδα

Γέροντας Εφραίμ για Βασιλιά Κάρολο: Με πήρε τηλέφωνο όταν διαγνώστηκε με καρκίνο

Ο Γέροντας Εφραίμ – ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου – ανέφερε πως ο Βασιλιάς Κάρολος τον πήρε τηλέφωνο μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε επίσης στη σχέση που έχει με τον Βασιλιά Κάρολο, ο οποίος έχει επισκεφθεί 7 φορές τη Μονή Βατοπαιδίου.

«Ναι, επικοινωνήσαμε. Πιστεύω να το ξεπεράσει. Όταν επικοινωνείς με έναν μοναχό τι θέλεις; Να πει μια προσευχή, να σου πει έναν παρηγορητικό λόγο. Έχουμε αναπτύξει με τον Κάρολο μια πολύ καλή σχέση, μπορώ να πω» είπε ο Γέροντας Εφραίμ μιλώντας σε εκπομπή της κυπριακής Τηλεόρασης.

“Πάντοτε αυτόν τον άνθρωπο τον ενδιέφερε η πνευματική ζωή, ο πνευματικός προβληματισμός. Παρόλο που είναι αγγλικανός και πλέον προστάτης της αγγλικανής εκκλησίας, ενδιαφέρεται και ερχόταν πάντα με δίψα στο Άγιο Όρος. Πήγα κι εγώ αρκετές φορές και με φιλοξένησε. Πάντοτε με συγκινούσε ο προβληματισμός του και οι ερωτήσεις που έκανε για διάφορα θέματα”, είπε.

“Έχει μέσα του μια πνευματική καλλιέργεια ο Κάρολος, ξέρει από την πνευματική ζωή”, κατέληξε ο γέροντας Εφραίμ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Μιχάλης Αεράκης για το μακελειό στα Βορίζια: «Το θέμα είναι η Παιδεία, πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα»
«Τα νέα παιδιά θεωρούν "καπετανάτο" να πίνουν κούπες και όταν μεγαλώσουν να έχουν κι ένα περίστροφο στη μέση τους. Ή να βλέπουμε παιδάκια 9 χρονών να οδηγούν τζιπ 4Χ4 και δεν τους μιλάει κανένας», υπογράμμισε ακόμα
Μιχάλης Αεράκης
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την εκτέλεση του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα - Εξετάζονται μαρτυρίες «κλειδιά» και αναλύονται βίντεο
Η δολοφονία του 42χρονου αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς το θύμα φέρεται να είχε ενταχθεί στη ρωσόφωνη εγκληματική ομάδα που κινεί τα νήματα στον χώρο του λαθρεμπορίου τσιγάρων
Αστυνομικοί στην περιοχή της Αράχωβας όπου οι δολοφόνοι του Γιάννη Λάλα έκαψαν το αυτοκίνητό τους 6