Ελλάδα

Γιάννης Καλλιάνος: Ισχυροί άνεμοι με ριπές έως 9 μποφόρ το Σαββατοκύριακο ακόμα και στην Αττική

Έως και 9 μποφόρ θα φτάνουν οι ριπές των ανέμων το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνο για τον καιρό.

«Μέσα στο Σαββατοκύριακο αυτό που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην καιρική εξέλιξη θα είναι οι ισχυροί βοριάδες που θα πνέουν από 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά θα φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ μέσα στο Αιγαίο, αλλά και στην περιοχή της Αττικής», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος για τον καιρό.

«Δεν θα φυσάει μόνο στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, θα φυσάει και στην Κεντρική και Νότια Εύβοια και στις νότιες Σποράδες και στην Αττική και στη Βοιωτία και στα ανατολικά της Πελοποννήσου, Κορινθία, Αργολίδα, σε περιοχές της Αρκαδίας αλλά και της Λακωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Καλλιάνος.

«Από το κέντρο της Αθήνας και στα ανατολικά προς τα Μεσόγεια θα πρέπει να περιμένουμε πάρα πολύ ισχυρές ριπές. Προφανώς στους γύρω ορεινους και ημιορεινούς όγκους θα φυσάει πάρα πολύ δυνατά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μια σπίθα αρκεί για να καεί ένα μεγάλο δάσος με τέτοιες ριπές ανέμων», σχολίασε.

«Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολες και κυρίως το Σάββατο με επικίνδυνες ριπές σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές», επισήμανε ο μετεωρολόγος του Mega.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
39