Ελλάδα

Στον εισαγγελέα οι γιατροί εναντίον Πολάκη: Να μας φέρει στοιχεία για τα “φακελάκια” που καταγγέλει

Αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας να καταθέσει ο Παύλος Πολάκης «τα στοιχεία που επικαλείται για το χρηματισμό των γιατρών στο Ε.Σ.Υ».

Οι γιατροί αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επέλεξε με σειρά δημοσίων δηλώσεών του τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ να τους στοχοποιήσει.

Όπως αναφέρουν «καταγγέλλει αορίστως το 80% των νοσοκομειακών γιατρών ως διεφθαρμένους, επιμένοντας ότι “το 80% των γιατρών τα παίρνει”».

“Επίθεση εκ του πονηρού”

Ο ΙΣΑ εκτιμά, ότι «η επίθεση στους γιατρούς του ΕΣΥ έγινε εκ του πονηρού για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το νομοσχέδιο-έκτρωμα, για τις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών, που οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα».

Κάνει λόγο για «ανυπόστατες και συκοφαντικές δηλώσεις» που «προσβάλλουν βάναυσα το ιατρικό σώμα, πλήττουν την εμπιστοσύνη των ασθενών και τορπιλίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων» και προσθέτει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των δημόσιων νοσοκομείων».

Σημειώνει επίσης, ότι «σε περίπτωση που οι καταγγελίες του κ. Πολάκη ευσταθούν, με δεδομένο ότι έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, πρέπει να λογοδοτήσει στον ασθενή και στον ελληνικό λαό για τα φαινόμενα της διαφθοράς που επί των ημερών του -όπως ισχυρίζεται- έχουν γιγαντωθεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για την 16χρονη στο Γκάζι: «Το νοσοκομείο ενημέρωσε την αστυνομία, τα αίτια θανάτου θα φανούν από τις τοξικολογικές»
Διαψεύδει την αστυνομία ο υπουργός Υγείας η οποία δήλωσε πως ενημερώθηκε για τον θάνατο της ανήλικης από τον πατέρα της - «Έλεγξα ο ίδιος τα βήματα που έκαναν οι γιατροί στο Ευαγγελισμός, έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν», τόνισε
Άδωνις Γεωργιάδης για την 16χρονη στο Γκάζι: «Το νοσοκομείο ενημέρωσε την αστυνομία, τα αίτια θανάτου θα φανούν από τις τοξικολογικές»
Αναπάντητα ερωτήματα και παραλείψεις μετά τον θάνατο της 16χρονης από αλκοόλ στο Γκάζι - Πιθανή ΕΔΕ στον Ευαγγελισμό
Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει τη χαρτογράφηση της διαδρομής που ακολούθησε η 16χρονη το μοιραίο βράδυ, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποια μαγαζιά είχε μπει και τι ακριβώς είχε καταναλώσει
Η 16χρονη που πέθανε έξω από κλάμπ στο Γκάζι
Θρίλερ με τον θάνατο της 16χρονης που διασκέδαζε σε κλαμπ στο Γκάζι - Ο χαμένος χρόνος και οι τοξικολογικές που θα φωτίσουν την υπόθεση
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε για το συμβάν ούτε από το ΕΚΑΒ αλλά ούτε και από το νοσοκομείο, παρά μόνο όταν ο πατέρας της ανήλικης έκανε την καταγγελία
Το ασθενοφόρο φτάνει στο σημείο που κατέρρευσε το κορίτσι στο Γκάζι