Ελλάδα

Γιώργος Ελευθεράκης: Απόλυτος για τις ευθύνες της Τροχαίας για το χάος στην Αττική Οδό

Απόλυτος για τις ευθύνες της Τροχαίας για το χάος που επικράτησε στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”, με χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χιόνια έως και 24 ώρες, εμφανίσθηκε ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και επικεφαλής της Τροχαίας στην Αττική Οδό για οκτώ χρόνια, Γιώργος Ελευθεράκης.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε την κατάσταση στην Αττική Οδό ως υποδιοικητής της Τροχαίας με τα χιόνια το 2004 ανέφερε:

«Το πρώτο βήμα ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από το προηγούμενο βράδυ. Δεν έπρεπε να μπει αυτοκίνητο μέσα στον αυτοκινητόδρομο γιατί ο αυτοκινητόδρομος κλείνει, έχει μόνο εισόδους και εξόδους, αν δεν είσαι κοντά σε είσοδο και έξοδο δεν μπορείς να βγεις.

Απαγορεύουμε τα φορτηγά γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες δεν είναι σε όλο το μήκος του δρόμου. Μπορεί να έχει στα 100 μέτρα χιόνι, όταν πέσει το φορτηγό πάνω διπλώνει, τελείωσε η κυκλοφορία μετά.

Στην ερώτηση του Δημήτρη Καμπουράκη για το ποιος είναι υπεύθυνος να δώσει εντολή να μην μπουν τα φορτηγά ο κ. Ελευθεράκης ήταν ξεκάθαρος: «Η Αστυνομία!». Ο δημοσιογράφος μάλιστα ζήτησε και διευκρίνιση για το αν αυτό είναι εντολή ή παράκληση και ο κ. Ελευθεράκης τόνισε: «Εντολή! Ξεκινάει από την Τροχαία της Αττικής Οδού οριστικοποιείται από τον διευθυντή Τροχαίας Αττικής».

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν ήταν μόνο τα φορτηγά. Από τις εννιά η ώρα άρχισε να φεύγει ο κόσμος από τις δουλειές του, μέχρι τις 11:00 έπεσε αυτόματα όλη η κυκλοφορία στην Αττική Οδό. Έπρεπε λοιπόν στο κομμάτι της Μαραθώνος που έγινε το κλείσιμο, η κυκλοφορία ήταν ήδη επιβαρυμένη, όταν δίπλωσε το φορτηγό κάνει αποκλεισμό και αυτομάτως καλείς τα εκχιονιστικά. Τα εκχιονιστικά δεν μπορούν να περάσουν πάνω από τα αυτοκίνητα, είναι πίσω από τα αυτοκίνητα. Προχωράνε, εκχιονίζουν αλλά αν είναι αυτοκίνητα σταματημένα μπροστά τους εγκλωβίζονται».

Η δημοσιογράφος της εκπομπής τον ρώτησε ποιος έπρεπε να δώσει εντολή από την στιγμή που δίπλωσε το φορτηγό με τον κ. Ελευθεράκη να απαντά ότι «από εκεί και πέρα είναι θέμα της Αστυνομίας, είναι δουλειά της Τροχαίας και μάλιστα στα διόδια που απαγορεύθηκε η κυκλοφορία πρέπει να υπάρχει αστυνομικός. Αυτή είναι κρατική εξουσία, η οποία δεν παραχωρείται σε ιδιωτικό φορέα».

Ακούστε όσα είπε ο Γιώργος Ελευθεράκης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελία «βόμβα» από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό που έπεσε στο κενό
Η αποκάλυψη στην οποία προχώρησε ο Γιώργος Στασινός ήρθε μετά από το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε ο ίδιος για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η έκδοση οικοδομικής άδειας κτιρίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός
Αιγάλεω: Συχνοί οι καυγάδες μεταξύ της 29χρονης και του πατέρα της – «Πριν την μαχαιρώσει, ακούγονταν φωνές, τσακώνονταν»
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ηλικιωμένος άρπαξε 2 μαχαίρια και απείλησε πως θα αυτοκτονήσει αλλά η κόρη του προσπάθησε να τον σταματήσει και της επιτέθηκε
Μπαλκόνι 9
Κυρανάκης: «Το τρένο στη Σίνδο δεν μπήκε στην αντίθετη γραμμή» – Βίντεο με την πορεία του
«Με νέα ψηφιακά συστήματα, τόσο ο έλεγχος όσο και η διερεύνηση περιστατικών αποδεικνύουν στην πράξη ότι αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφάλειας του σιδηροδρόμου», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Έφοδος της ΕΛΑΣ σε σπίτια στα Άνω Λιόσια: Βίντεο από drone δείχνει αστυνομικούς να συλλαμβάνουν 23χρονο σε ταράτσα
Είχαν μετατρέψει σπίτια σε καταστήματα για να πουλούν ναρκωτικά - Συνολικά συνελήφθησαν 6 άτομα, ανάμεσά τους και πελάτης - Βρέθηκαν ναρκωτικά ακόμα και σε σωλήνες αποχέτευσης
Σπίτια