Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Τρισάγιο στη μνήμη του δημοσιογράφου, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του

Σήμερα, 9 Απριλίου του 2021, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραβαϊάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο 53χρονος αστυνομικός συντάκτης έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο ανδρών, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι και διέφυγαν.

Το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ένα χρόνο μετά την άγρια δολοφονία του, παραμένει ανεξιχνίαστο. Τόσο οι ηθικοί αυτουργοί που έδωσαν την εντολή, όσο και οι πληρωμένοι εκτελεστές, που δολοφόνησαν σαν σήμερα τον αστυνομικό συντάκτη, παραμένουν άγνωστα πρόσωπα, με τις έρευνες μέχρι στιγμής να μην έχουν σημειώσει κάποια ουσιαστική πρόοδο.

Η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ έκαναν το μνημόσυνο σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο στο μοναστήρι του Οσίου Δαιύδ και σήμερα, ανήμερα της δολοφονίας του θα τελεστεί τρισάγιο στον τόπο που εκτελέστηκε, ελάχιστα μέτρα από το σπίτι του στον Άλιμο.

«Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ Δημήτρης και Στάθα σας καλούν όλους να παραβρεθούμε ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε αλλά περιμένουμε δικαίωση. Η πολιτεία οφείλει να διατηρήσει σε κύρια προτεραιότητα της την εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος στο πρόσωπο του Γιώργου Καραϊβάζ διασφαλίζοντας έτσι έμπρακτα τον σεβασμό της, στο ύψιστο δικαίωμα της Ελευθεροτυπίας» ανέφερε – μεταξύ άλλων – η σύζυγος του 53χρονου δημοσιογράφου, σε ανάρτησή της στο Facebook. 

Δείτε την ανάρτησή της:

Το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη της οικογένειας Καραϊβάζ, φίλοι και συνάδελφοι, συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας για να τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο, όπου ο 53χρονος άφησε την τελευταία του πνοή τοποθετήθηκε μια αναμνηστική πλακέτα. Πρόκειται για πρωτοβουλία του φίλου του, ιδιωτικού ερευνητή, Γιώργου Τσούκαλη, ο οποίος και σήμερα είναι εκεί.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται επίσης η επί χρόνια συνεργάτιδά του και φίλη του Ζήνα Κουτσελίνη, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, καθώς και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας. 

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr από το σημείο:

alimos karaivaz alimos karaivaz alimos karaivaz alimos karaivaz alimos karaivaz alimos karaivaz

Karaivaz Trisagio Alimos Karaivaz Trisagio Alimos Karaivaz Trisagio Alimos

Δέχθηκε 13 σφαίρες έξω από το σπίτι του

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, δολοφονήθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο δημοσιογράφος είχε μόλις επιστρέψει από τον τηλεοπτικό σταθμό Star στην Κηφισιά, όπου εργαζόταν, όταν οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι, εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου. Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο του δίπλα από ένα μικρό πάρκο, ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης είδε το δίκυκλο των εκτελεστών να τον πλησιάζει. Ο ένας από τους δύο άνδρες πυροβόλησε τον άτυχο δημοσιογράφο από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές, που είχε σιγαστήρα. 

Σημειώνεται ότι οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο πολλά άρθρα και ρεπορτάζ του 53χρονου δημοσιογράφου που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει προκύψει κανένα αξιόλογο εύρημα από τις έρευνες. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στον πρώτο όροφο σπιτιού στην Πάτρα - Επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας ηλικιωμένης
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και άνδρες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι απεγκλώβισαν από το σπίτι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι καλά στην υγεία της
Πάτρα
Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Βίντεο από τις τελευταίες εργασίες – Έκλεισε η Βασιλέως Κωνσταντίνου
Από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 9 το βράδυ, θα υπάρξει ολική διακοπή της κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας - Οι κλειστοί δρόμοι την Κυριακή στην κλασική διαδρομή
Τελευταίες εργασίες στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο
Τέμπη: Στο εδώλιο οι δύο ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717 – Δυναμικό παρών από συγγενείς θυμάτων
«Να μην υπάρξει από εδώ και πέρα ούτε μπάζωμα ούτε συγκάλυψη», είπε ο Πάνος Ρούτσι - «Δεν θα δεχθούμε άλλα μπαζώματα», ανέφερε ο Αντώνης Ψαρόπουλος
Το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών
3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού – Χωράνε 2 εκατομμύρια άνθρωποι
Η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των πολιτικών δομών και την ικανότητα συντονισμού μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών φορέων
Καταφύγιο 8