Ελλάδα

Γιώργος Μοσχούρης: Στο μικροσκόπιο οι επαφές του 55χρονου πριν τη δολοφονία στο Χαλάνδρι – Η αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του σε κολυμβητήριο

Οι δολοφόνοι γνώριζαν τις κινήσεις του «Θαμνάκια», ο οποίος αν γνώριζε ότι αποτελούσε στόχο την ημέρα της δολοφονίας είχε μεταβεί μόνος του στο ιατρικό κέντρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (24.5.25).

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας αναζητούν μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας στο Χαλάνδρι αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας. Επίσης, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Μοσχούρη για να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε τις τελευταίες ώρες πριν τη δολοφονία αλλά και οι επαφές και οι συναντήσεις που είχε κάνει στην Αθήνα, στην οποία είχε επιστρέψει μία ημέρα πριν τον φόνο από το Ντουμπάι, το οποίο επισκεπτόταν συχνά για επαγγελματικούς λόγους.

Όπως φαίνεται, μια ομάδα τεσσάρων σκληρών δολοφόνων με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με τη βοήθεια δύο ντόπιων ανθρώπων της νύχτας φέρεται -σύμφωνα με τους αναλυτές της Ασφαλειας- να αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της δολοφονίας του Γιώργου Μοσχούρη 

Ο τρόπος που έγινε η δολοφονία στο Χαλάνδρι έχει ομοιότητες με συμβόλαια θανάτου σε βάρος μελών της Greek Mafia που αποδίδονται στην οργάνωση του αποκαλούμενου «Έντικ», ο οποίος κινεί τα νήματα της ρωσόφωνης μαφίας που διαστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, από το Ντουμπάι.

Οι εκτελεστές του 55χρονου, που φαίνεται ότι ήταν πολύ έμπειροι, φέρονται να χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ. Άδειασαν και τους δύο γεμιστήρες που περιείχαν από 30 σφαίρες, καθώς στο σημείο βρέθηκαν 54 κάλυκες.

Ο ένας από τους δολοφόνους μετακινήθηκε από το αρχικό σημείο που είχε ανοίξει πυρ και συνέχισε να πυροβολεί ακόμα και όταν το θύμα είχε πέσει στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τον στόχο τους και γνώριζαν ότι το θύμα επισκεπτόταν το ιατρικό κέντρο στο Χαλάνδρι μία με δύο φορές τον μήνα το τελευταίο εξάμηνο. 

Η «άγνωστη» απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Γιώργου Μοσχούρη

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές φορές στην αστυνομία είχαν φτάσει πληροφορίες για επικείμενη δολοφονία του αποκαλούμενου «Θαμνάκια». Ο οποίος φέρεται να είχε ειδοποιηθεί από αστυνομικούς.

Ένα τέτοιο σχέδιο, που τελικά δεν υλοποιήθηκε, φαίνεται πως σχεδιαζόταν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού την ώρα που ο Γιώργος Μοσχούρης συνόδευε ένα άτομο του συγγενικού του περιβάλλοντος σε κολυμβητήριο σε περιοχή της Αθήνας. Είχε προηγηθεί το 2020 στη Βάρη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το Δημόσιο ρίχνει ευθύνες στον αστυνομικό για την καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου: «Δεν αναζήτησε εγκαίρως τη βιοψία»
Ο αστυνομικός που πλέον έχει μεταστατικό καρκίνο, κατήγγειλε πως πήρε τα αποτελέσματα της βιοψίας 1 χρόνο μετά - Το δημόσιο φέρεται πως τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε προληπτικές εξετάσεις για να διαγνωστεί η ασθένεια εγκαίρως
Άνδρας
Αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος που μοίραζε «μαϊμού» επιδόματα αναπηρίας σε υγιείς ανθρώπους στο Αγρίνιο - «Της έδωσες ηρεμιστικό;»
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χορηγούσαν στους πελάτες ηρεμιστικά για να μπουν σε καταστολή και να πείσουν τις επιτροπές πως χρειάζονται το επίδομα αναπηρίας
Κύκλωμα με «μαϊμού» ειδόματα