Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Γκάζι: Η στιγμή των πυροβολισμών έξω από το κλαμπ – Βίντεο ντοκουμέντο

Γκάζι: Η στιγμή των πυροβολισμών έξω από το κλαμπ – Βίντεο ντοκουμέντο

Ένα βίντεο ντοκουμέντο με το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (16.12.2023) στο Γκάζι κυκλοφορεί στα social media. Σύμφωνα με το @alert_news.gr, το οπτικό υλικό που έχει διάρκεια 41 δευτερόλεπτα, δείχνει ότι το περιστατικό διαδραματίζεται στις 6:59 χθες το πρωί.

Στο βίντεο από το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς, αρχικά φαίνεται η παρέα των Κρητικών να είναι έξω από γνωστό κλαμπ στο Γκάζι και να τους πλησιάζουν δύο άτομα, τα οποία έχουν κατέβει από το ανθρακί Range Rover.

Εκτός από την παρέα των Κρητικών και τους δύο άλλους άντρες, υπάρχουν σταματημένα αυτοκίνητα αλλά και κόσμος που κινείται στην οδό Ιάκχου. Οι δυο δράστες φτάνουν σε μια παρέα 7 ατόμων, φαίνεται ότι συνομιλούν και στην συνέχεια απομακρύνονται με τα τρία θύματά τους.

Ξαφνικά ξεκινάει ο καβγάς και τότε ο ένας από τους δύο δράστες βγάζει το όπλο και πυροβολεί 4 φορές εναντίον των τριών Κρητικών! Στη συνέχεια, με αργά βήματα κατευθύνονται προς το όχημά τους και φεύγουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες:

Άφαντο παραμένει το μαύρο τζιπ που κυκλοφορούσε χθες στο Γκάζι, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο άνθρωπος που έριξε τους τουλάχιστον 7 πυροβολισμούς κατά των 3 Κρητικών μετά από τον καβγά που είχαν έξω από γνωστό κλαμπ της περιοχής χθες Σάββατο (16.12.2023) το πρωί.

Οι Αρχές «ξεψαχνίζουν» το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των υπόλοιπων κλαμπ και μαγαζιών που βρίσκονταν κοντά σε αυτό που συνέβη το αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι χθες το πρωί, για να εντοπίσουν τον άνθρωπο που έριξε τους πυροβολισμούς αλλά και τον οδηγό του μαύρου τζιπ.

Στο στόχαστρο των Αρχών είναι και το δρομολόγιο του οχήματος όσο και οι λίστες με τους σκληρούς μπράβους της νύχτας – που παρέχουν προστασία σε μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας – ώστε να βρουν τον δράστη. Παράλληλα, ερευνάται αν το Range Rover είχε πινακίδες και εφόσον είχε, ερευνάται το ενδεχόμενο αυτές να ήταν πλαστές.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναφέρει ότι μέσα στο τζιπ βρίσκονταν τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα μιλούσε αλβανικά και το άλλο ελληνικά.

«Σηκώθηκε ο ένας που τον πυροβόλησαν και περιφερόταν ματωμένος με ένα λευκό πουκάμισο που φορούσε. Ήταν μέσα στα αίματα και πήγαινε πέρα-δώθε. Ήταν σαν ζαλισμένος. Οι άλλοι δύο ήταν αρκετή ώρα κάτω», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι.

Αγωνία για την υγεία των τραυματιών

Την ίδια ώρα, αγωνία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών. Οι 3 άνδρες από την Κρήτη ήταν στην Αθήνα μαζί με την παρέα τους προκειμένου να κάνουν το μπάτσελορ πάρτι του ενός, ο οποίος παντρεύεται στις 29 Δεκεμβρίου. Οι γονείς και οι συγγενείς τους ήρθαν χθες εκτάκτως στην πρωτεύουσα για να βρεθούν κοντά στα παιδιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και νοσηλεύονται στη Νευροχειρουργική Κλινική. Ο 28χρονος που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος νοσηλεύεται με ήπια τραύματα ενώ τα δύο αδέρφια – ο 28χρονος και ο 33χρονος – είναι σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι.

Οι Αρχές κατάφεραν να πάρουν κατάθεση από τον έναν τραυματία, όπως και από τους φίλους τους και τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο του αιματηρού περιστατικού.

«Είναι ήσυχα, είναι πολύ καλά παιδιά, δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα», δήλωσε στο newsit.gr συγγενής του 28χρονου τραυματία και πρόσθεσε ότι ο άνδρας είναι ένας φιλήσυχος επιχειρηματίας στα Μάλια.

«Είναι ιδιοκτήτης ενός ιταλικού εστιατορίου. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, είναι όλοι εργατικά παιδιά. Δεν ξέρω τι έγινε βρε παιδί μου. Βρέθηκαν την λάθος στιγμή στο λάθος σημείο», τόνισε ο συγγενής του 28χρονου στο newsit.gr.

Οι αναρτήσεις τους από το γλέντι τους πριν τους πυροβολισμούς:

Οι έρευνες παραμένουν σε εξέλιξη από το Τμήμα Εκβιαστών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις