Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γώγος: Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων δεν έφερε αύξηση των κρουσμάτων

Γώγος: Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων δεν έφερε αύξηση των κρουσμάτων

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας αναφορικά με τον κορονοϊό βελτιώνεται, όπως ανέφερε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο, νοσηλείες και διασωληνωμένοι μειώνονται, ενώ με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων δεν υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων.

«Υπάρχει ελάττωση στις νέες εισαγωγές, τους νοσηλευόμενους και τους διασωληνωμένους, ενώ έχουν μειωθεί και τα κρούσματα», τόνισε ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Σημαντικός είναι ο ρόλος και των  τεστ που γίνονται σε καθημερινή βάση. «Κάνουμε πολλά τεστ, ενώ τα self test προσέθεσαν μεγάλο αριθμό ασθενών. Με το άνοιγμα δραστηριοτήτων όμως δεν υπήρξε αύξηση και αυτό είναι σημαντικό».

Σύμφωνα με τον κ.Γώγο η άρση των μέτρων με τα μέχρι τώρα δεδομένα αναμένεται τον Ιούνιο. «Με τις εκτιμήσεις που έχουμε μέχρι στιγμής θα γίνει κανονικά η άρση μέτρων τον Ιούνιο. Οι προγνωστικοί δείκτες που έχουμε είναι αρκετά καλοί»

Δεν έκρυψε και την ικανοποίησή του για την αύξηση των εμβολιασμένων, ωστόσο, τονίζει πως ακόμα δεν θα βγάλουμε τις μάσκες. «Έχουμε ταχύτατη αύξηση των εμβολιασμένων. Αλλά έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι άνω των 60 πρέπει να εμβολιαστούν. Οι μάσκες είναι ένα εργαλείο που έχει να κάνει με τη διασπορά. Δεν θα βγάλουμε ακόμα τις μάσκες».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις