Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που διώχνουν τον μετεωρολόγο της ΝΕΡΙΤ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που διώχνουν τον μετεωρολόγο της ΝΕΡΙΤ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Λίγη ώρα μετά την είσοδο στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, οι επαναπροσληφθέντες εργαζόμενοι έκαναν γενική συνέλευση στο  Studio B της Ραδιοφωνίας. Η εμφάνιση όμως του μετεωρολόγου της ΝΕΡΙΤ, Γιάννη Καλλιάνου ήταν κόκκινο πανί για όσους βρισκονταν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Καλλιάνος πήγε να τους χαιρετίσει. “Να φύγεις εσύ απο εδώ. Δεν εχεις καμία θέση. Πήγαινε στο κυλικείο να φας. Τόσο καιρό εργάζεσαι ενώ εμείς είμασταν στη ανεργία”, του είπαν όσοι τον είδαν και αναγκάστηκε κακήν κακώς να αποχωρήσει.

Δείτε βίντεο που αποχωρεί απο τη συνέλευση

 Στην συνέλευση εξετάστηκε το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων υπό τη νέα διοίκηση που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, ενώ έγινε ανασκόπηση όλων αυτών των μηνών αγώνα που η ΕΡΤ παρέμενε κλειστή. Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τη λειτουργία της ERT OPEN και γενικά για το νέο τοπίο που προετοιμάζεται.

Κοινή πεποίθηση των εργαζομένων είναι ότι αυτοί οι αγώνες έφεραν αποτέλεσμα, με κοινό παρονομαστή το άνοιγμα της ΕΡΤ, αλλά, δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς ,όπως είπαν,στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν αρκετές γκρίζες ζώνες που απαιτούν διευκρινίσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου για το ΔΣ της ΕΡΤ,όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα.Με τη θέση αυτή συμφώνησε το σύνολο των εργαζομένων που μετείχε στη συνέλευση.

Τέλος,οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνεχή τους παρουσία στο Ραδιομέγαρο,διατυπώνοτας το αίτημα ότι είναι εκ νέου εργαζόμενοι της ΕΡΤ και άρα αμοιβόμενοι, από την στιγμή ψήφισης του νέου νόμου που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε