Ελλάδα

Η Ακρόπολη “νοικιάζεται” με απόφαση του υπουργείου!

Δεν είναι ανέκδοτο, ούτε ξένο δημοσίευμα εναντίον της Ελλάδας. Ψηλά, ψηλά στη λίστα με τα τέλη παραχώρησης του υπουργείου Πολιτισμού  είναι και ο Παρθενώνας

Ο λόγος βέβαια δεν γίνεται για ενοικίαση του Μνημείου, αλλά για τα τέλη χρήσης των φωτογραφιών.

Με λίγα λόγια όποιος θέλει να βγάλει μια φωτογραφία για διαφημιστικούς ή άλλους λόγους από την οποία θα έχει έσοδα θα πρέπει να πληρώσει.

“Κλικ” και 1.000 ευρώ είναι η απόφαση.

Μνημεία όπως η Ακρόπολη των Αθηνών, η Κνωσός, η Φαιστός η ναός του Ποσειδώνα, οι Δελφοί κλπ μετά από απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις.
Ανάλογα με τη χρήση και τη διάρκεια του υλικού θα υπολογίζεται και το αντίτιμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” οι τιμές μπορεί να είναι από 10 ως και 100 ευρώ για κάθε λεπτό οπτικοακουστικού υλικού με φόντο τον Παρθενώνα, ενώ η φωτογράφιση με επαγγελματικό εξοπλισμό για εμπορικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς με παρεμβολή προσώπων ειδικά στην περίπτωση του Παρθενώνα κοστολογείται στα 1.000 ευρώ.

Κάρτες, αφίσες μαγνητάκια μπορεί να κοστολογηθούν ως 300 ευρώ, ενώ αν οι φωτογραφίες μπουν σε cd ή dvd οι τιμές μπορεί να φτάσουν και τα 500 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ατέλειωτος θρήνος για τους 7 φιλάθλους του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν στο «δρόμο του θανάτου» στη Ρουμανία - Σε σοκ οι συγγενείς και η «οικογένεια» του Δικεφάλου
Στη Ρουμανία έχουν φτάσει οικογένειες των θυμάτων, «γράφοντας» την επόμενη πράξη του δράματος - Όλοι μιλούν για έναν δρόμο «καρμανιόλα» που θερίζει ζωές
Τραγωδία στη Ρουμανία
Βιολάντα: «Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν βάσει της προβλεπόμενης από τον νόμο διαδικασίας» – Νέα ανακοίνωση της εταιρείας
«Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές με στόχο την ταχύτερη δυνατή εξακρίβωση των αιτιών του τραγικού συμβάντος»
ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ