Τρίτη, 21 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η doValue Greece δίπλα στα παιδιά της ΑΡΣΙΣ

Η doValue Greece δίπλα στα παιδιά της ΑΡΣΙΣ

Η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η φροντίδα και η υπευθυνότητα δεν είναι απλά τέσσερις σπουδαίες λέξεις. Είναι αξίες σημαντικές και διαχρονικές στην ανθρώπινη ζωή. Και η σημασία τους αναδεικνύεται όλο και πιο έντονη, μέσα στη, διαρκώς μεταβαλλόμενη και γεμάτη προκλήσεις, σύγχρονη κοινωνία.

Στον διαρκή και καθημερινό αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για μια ποιοτική καθημερινότητα, πρωτοβουλίες που βοηθούν στη επίτευξη των στόχων μας, είναι πολύτιμες. Και ειδικά όταν αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή τη νέα γενιά, τα παιδιά που είναι το μέλλον μας.

Ίσως καλύτερο παράδειγμα από τη doValue, δεν υπάρχει…

Άλλωστε, σταθερή προτεραιότητα και δέσμευσή της είναι να στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας και των αναγκών της, με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον. Κάτι που φροντίζει να το αποδεικνύει διαρκώς, μέσα από το Πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, #Αξίες Zωής, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ πλάνο δράσεων, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πολύτιμες αξίες της ζωής.  

Στο πλαίσιο αυτό, η doValue υλοποίησε πρόσφατα ακόμη μία σημαντική δράση, αυτή τη φορά, αναβαθμίζοντας ενεργειακά το κτίριο του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Μ.Κ.Ο ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, το οποίο φιλοξενεί έως και 21 παιδιά, ηλικίας από 6-18 ετών.

Στον ξενώνα της δομής, αντικαταστάθηκαν συνολικά 35 κουφώματα (παράθυρα και μπαλκονόπορτες) με πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές, οι οποίες έχουν αποδοτική λειτουργία ολόκληρο τον χρόνο.

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, εξασφαλίζεται η εξοικονόμηση κόστους σε ψύξη, θέρμανση και φωτισμό καθώς και η μείωση των ενεργειακών αναγκών έως και κατά 30%. Παράλληλα, συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των νέων που διαμένουν στη Δομή, παρέχοντάς τους, μεγαλύτερη ασφάλεια, ηχομόνωση και ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης.  

Αξίζει να σημειωθεί πως, από την ίδρυση της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ το 2009, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ένα, τέτοιου μεγέθους, έργο αναβάθμισής στο κτίριό της. Η επιλογή, μάλιστα, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, έγινε σε συνεργασία τους υπεύθυνους της Δομής καθώς κρίθηκε ως πρώτης και άμεσης προτεραιότητας.  

Η νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε και υλοποίησε η doValue Greece, εντάσσεται στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, #Αξίες Ζωής, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις που στο επίκεντρό τους έχουν τον άνθρωπο και τις πολύτιμες αξίες της ανθρώπινης ζωής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η doValue Greece, μεταξύ άλλων, στηρίζει το καινοτόμο πρόγραμμα Υποστηρικτικής Ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα», στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, στέκεται δίπλα στους μαθητές των ακριτικών νησιών και των εκπαιδευτικών κοινοτήτων, ενώ πρόσφατα ενεργοποίησε το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας που αποσκοπεί στην επιμόρφωση των νέων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Από την πρώτη μέρα ίδρυσης της doValue, ως στόχος της εταιρείας τέθηκε, ένα κομμάτι των εσόδων που παράγεται από τη δουλειά των ανθρώπων της, να γυρίζει πίσω στην κοινωνία. Οι πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες της εταιρείας έως σήμερα, αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή της αυτή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις