Ελλάδα

Η Έλενα Χριστοπούλου πλήρωσε 33.000 ευρώ στην Ηλιάνα Παπαγεωργίου μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της το μοντέλο

Στην πολυσέλιδη έγκληση που κατέθεσε το μοντέλο, η μάνατζερ είναι υπόλογη για το αδίκημα της «διακεκριμένης υπεξαίρεσης μέσω εντολοδόχου»

Το ποσό των 33.000 ευρώ που κατέβαλε η  Έλενα Χριστοπούλου στην Ηλιάνα Παπαγεωργίου, μετά από μήνυση που κατέθεσε στα τέλη Ιανουαρίου, σε βάρος της λεγόμενης «μάνατζερ των επωνύμων» το γνωστό μοντέλο, δημιουργεί νέα δεδομένα στη δικαστική κόντρα που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε εξέλιξη, μεταξύ των δύο λαμπερών προσώπων του εγχώριου star system.

To χρονικό της συνεργασίας που έληξε άδοξα, με προειδοποιήσεις, εξώδικα, μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα μεταξύ της κυρίας Ηλιάνας Παπαγεωργίου και της κυρίας Έλενας Χριστοπούλου, ξεδιπλώνεται μέσα από τη μήνυση που κατέθεσε το μοντέλο και οδήγησε την μάνατζερ, να της καταβάλει το ποσό των 33.000 ευρώ που της όφειλε από συνεργασίες και δεν της είχε αποδώσει.

Στην πολυσέλιδη έγκληση που κατέθεσε στις 24 Ιανουαρίου η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και για την οποία η μάνατζερ ενημερώθηκε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια  του κλεισίματος των φακέλων για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε σε βάρος της το μοντέλο, προκειμένου να έχει στα χέρια της όλες τις συμβάσεις από τη συνεργασία τους που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο το 2019, η κυρία Χριστοπούλου είναι υπόλογη για το αδίκημα της «διακεκριμένης υπεξαίρεσης μέσω εντολοδόχου».

Ειδικότερα, αναφορικά με τη συγκεκριμένη μήνυση, προκύπτει ότι ενώ η ιδία η κυρία Παπαγεωργίου είχε παράσχει τις υπηρεσίες της, η μάνατζερ, επί πολλούς μήνες φέρεται να μην της έχει αποδώσει χρήματα που είχε εισπράξει για λογαριασμό της από καιρό από τις δουλειές με τις εταιρείες, τις οποίες έκλεινε η μάνατζερ. Επίσης, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί από το μοντέλο και στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων, η μάνατζερ, δεν της είχε γνωστοποιήσει τις συμβάσεις με τα πραγματικά ποσά των συμφωνιών και γι’ αυτό και αναγκάστηκε να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Με απλά λόγια, όπως ειπώθηκε και στο ακροατήριο, οι δουλειές είχε συμφωνηθεί να κλείνονται από τη μάνατζερ με ποσοστό 80% για το μοντέλο και 20% για την αμοιβή της κυρίας Χριστοπούλου, η τελευταία, δεν ενημέρωνε όπως ισχυρίζεται το μοντέλο για το ακριβές ποσό της κάθε συμφωνίας. Έτσι, όπως είπε, είχε γίνει πραγματικά αδύνατο για την κυρία Παπαγεωργίου να διασταυρώνει τα ποσά που της αναλογούσαν από την κάθε δουλειά που εκτελούσε. Αυτό κατέστη σαφές στο μοντέλο για πρώτη φορά προ ολίγων μηνών, όταν επελήφθησαν της υπόθεσής της δύο εξειδικευμένοι δικηγόροι των Αθηνών μαζί με συνεργάτες τους λογιστές.

Σχετικά με την επίμαχη μήνυση της διακεκριμένης υπεξαίρεσης, διαπιστώθηκε ότι από το συνολικό ποσό που έπρεπε να λάβει η κυρία Παπαγεωργίου από κάποιες τελευταίες δουλειές που εκτελέστηκαν φέρεται να είχε λάβει μόνον μέρος αυτού και να υπολείπονταν 33.000 ευρώ. Έτσι, καθώς η εξώδικη προσπάθεια του μοντέλου να εισπράξει το ποσό που υπολείπετο απέτυχε,  αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μήνυση εναντίον της Έλενας Χριστοπούλου για να διεκδικήσει τα χρήματα που δεν είχαν αποδοθεί από την τελευταία.

Η μάνατζερ, μόλις ενημερώθηκε την περασμένη Τετάρτη για τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος της το μοντέλο, υπό την πίεση της ενεργοποίησης των ποινικών διαδικασιών, απέδωσε στο μοντέλο το ανωτέρω ποσό. Μια κίνηση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε, καθώς το αδίκημα της «διακεκριμένης υπεξαίρεσης από εντολοδόχο», είναι ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα. Το γεγονός ότι δεν υπάγεται στην κατηγορία της κοινής υπεξαίρεσης που επισύρει ποινή από 10 ημέρες έως δύο χρόνια, αλλά είναι διακεκριμένη, γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει την ιδιότητα εντολοδόχου, αναβαθμίζει το πλαίσιο της ποινής που ορίζεται από το νόμο από ένα έτος έως πέντε χρόνια.  

Μάλιστα, πλέον με τον νέο ποινικό κώδικα ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος όταν μια τέτοια υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο ο κατηγορούμενος, να εκτίσει μέρος της ποινής. Και αυτός ήταν ο λόγος, λένε «πηγές» στο newsit.gr,  που μόλις η κυρία Χριστοπούλου, ενημερώθηκε για τη μήνυση, έσπευσε να πληρώσει το ποσό για να το κλείσει.

Η μήνυση, έχει διαβιβαστεί σε εισαγγελέα ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, πλην όμως η υπόθεση σε ό,τι αφορά στο σκέλος της μήνυσης αναμένεται να κλείσει λόγω της καταβολής του ποσού.

Η ρήξη, η μήνυση και τα ασφαλιστικά

Οι δύο γυναίκες αποτελούν δύο από τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της εγχώριας showbiz. Η συνεργασία τους ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019, όταν το επιτυχημένο μοντέλο από την Πάτρα, με δυνατές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, υπέγραψε για να ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρείας που ανήκει στην κυρία Έλενα Χριστοπούλου.

Η ήδη επιτυχημένη καριέρα της «εκτοξεύθηκε» όμως η ρήξη έρχεται σχεδόν πέντε χρόνια μετά για να ακολουθήσει η δημόσια εξομολόγηση του μοντέλου σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι σχέσεις έχουν διαρραγεί και να φτάσουμε, μετά από μια σειρά ανεδαφικών επαφών, εξωδίκων και ασφαλιστικών μέτρων στα οποία προέβη το μοντέλο, στη μήνυση που κατέθεσε στις 24 Ιανουαρίου, για να διεκδικήσει το ποσό των 33.000  ευρώ και να το λάβει τελικά από την πρώην μάνατζέρ της.

Όπως επιβεβαιώνουν πηγές του ρεπορτάζ αλλά και από την ακροαματική διαδικασία του δικαστηρίου των ασφαλιστικών μέτρων που κατετέθησαν στις 18 Νοεμβρίου, οι εξωδικαστικές προσπάθειες του μοντέλου έπεσαν στο κενό, γι’ αυτό και αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο της.

Οι ίδιες πηγές λένε πως η μήνυση που κατέθεσε και «κέρδισε» ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε μια σκληρή δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο λαμπερών προσώπων της showbiz, η οποία αναμένεται να έχει μακρύ δρόμο και πολλά επεισόδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 15
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5