Ελλάδα

Η ΕΣΑμεΑ καταγγέλει ότι καταργείται η σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ

Με επείγουσα επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση η ΕΣΑμεΑ ζητά να καταργηθεί αμέσως, πριν καν κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση, το άρθρο 69 με το οποίο καταργείται η χορήγηση σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ.

Με επείγουσα επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση η ΕΣΑμεΑ ζητά να καταργηθεί αμέσως, πριν καν κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση, το άρθρο 69 στο σχέδιο νόμου του υπουργείου «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».

Με το συγκεκριμένο άρθρο καταργείται η χορήγηση σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ σε εκείνους τους υπερήλικες που ανήκουν στη ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία, επειδή λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα. Η διάταξη δηλαδή αναφέρεται σε υπερήλικες που ανήκουν σε βαριές και μη αναστρέψιμες αναπηρίες όπως είναι οι τυφλοί-παραπληγικοί-τετραπληγικοί – αιμορροφιλικοί κ.λπ. , οι οποίοι είτε λόγω της αναπηρίας/χρόνιας πάθησης τους είτε της ολιγωρίας όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων να εφαρμόσουν πολιτικές ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην απασχόληση δεν έχουν συμπληρώσει τον κατάλληλο αριθμό ενσήμων για τη συνταξιοδότησή τους.

Οι συντάκτες του άρθρου 69 φρόντισαν να καταργήσουν αυτό το δικαίωμα ακόμα και σε εκείνους τους ανασφάλιστους υπερήλικες στους οποίους ήδη χορηγείται αυτό το εξαιρετικά χαμηλό ποσό (340€) σύνταξης του ΟΓΑ!

Είναι αδιανόητο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε την επιδεικτική απουσία πολιτικών και μέτρων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, να σχεδιάζονται και να προωθούνται μέτρα τα οποία αφαιρούν το δικαίωμα της ζωής και της αξιοπρέπειας από ανασφάλιστα άτομα με βαριά αναπηρία που ανήκουν στην τρίτη ηλικία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως και 30 μήνες για μια σύνταξη του ΙΚΑ!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική
«Είχα κατέβει στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά» λέει ο αδερφός του 43χρονου Σπύρου Σέββου που βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Ο 43χρονος «δεν είχε κανένα δάνειο στο όνομά του» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας - «Ακόμα ψάχνουμε τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία»
Ο 43χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του στο Κερατσίνι 5
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 2