Ελλάδα

Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου αναγνώρισε τα ρούχα του παιδιού της στη σορό που βρέθηκε στον Τύρναβο

Από την αυτοψία που έγινε στο σημείο φαίνεται πως ο θάνατος του άνδρα δεν προέκυψε από εγκληματική ενέργεια καθώς η σορός δεν φαίνεται να είχε κακώσεις

Τα ρούχα του παιδιού της στη σορό που εντοπίστηκε σε λόφο στον Τύρναβο αναγνώρισε σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η μητέρα του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου ο οποίος αγνοείται από τις 30 Δεκεμβρίου 2024 όταν έφυγε για μια βόλτα από το σπίτι του στην Λάρισα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του newsit.gr η μητέρα έφτασε στο σημείο σε έναν λόφο έξω από τον Τύρναβο και κλήθηκε από τις αρχές να πει αν βλέπει κάτι γνώριμο στη σορό που είναι σε προχωρημένη σήψη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Σοφία Αποστολάκη, εισαγγελέας Εφετών η οποία έφτασε στο σημείο με τον σύζυγό της αναγνώρισε το μπουφάν, το τζιν παντελόνι και τα παπούτσια αλλά και τα γυαλιά του παιδιού της. Παρέμεινε στο σημείο 2,5 ώρες και αποχώρησε υποβασταζόμενη. 

Από την αυτοψία που έγινε στο σημείο φαίνεται πως ο θάνατος του άνδρα δεν προέκυψε από εγκληματική ενέργεια καθώς η σορός δεν φαίνεται να είχε κακώσεις.

Αυτό είναι η πρώτη εικόνα. Όμως ακόμα δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Αύριο (18/02/2025) θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση όπου θα εξεταστεί λεπτομερώς η σορός και από εκεί θα έχουμε ασφαλή συμπεράσματα

Το σημείο όπου έχει εντοπιστεί η σορός
Το σημείο όπου έχει εντοπιστεί η σορός

tyrnavos iatrodikastis

Ιατροδικαστής στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα στον Τύρναβο
Ιατροδικαστής στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα στον Τύρναβο

tyrnavos iatrodikastis

Έρευνες για την σορό που βρέθηκε στον Τύρναβο
Έρευνες για την σορό που βρέθηκε στον Τύρναβο

Την τελική επιβεβαίωση για το αν η σορός που βρέθηκε στο σημείο αυτό ανήκει στον 39χρονο Βασίλη Καλογήρου θα την δώσει η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και η εξέταση DNA. Η σορός έως και τις 5 το απόγευμα παρέμενε στον λόφο με δυο ιατροδικαστές να βρίσκονται στο σημείο. 

Η πρώτη εικόνα από την ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που είχαν από την επιτόπια αυτοψία οι ιατροδικαστές, η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη, ενώ δεν αποκλείεται ο θάνατος να επήλθε ακόμα και τις πρώτες ημέρες ή και ώρες της εξαφάνισης. Δεν φέρει κακώσεις σύμφωνα με τη νεκροψία και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την αιτία θανάτου. Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι γιατί και πώς πήγε εκεί. Επίσης, αν μετέβη στο σημείο μόνος του ή είχε και κάποιον άλλον μαζί. 

 

Νωρίτερα, μίλησε στο Live News συγγενής του 39χρονου προχωρώντας σε μία τραγική διαπίστωση: «Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, το παιδί αυτό είναι. Έχει γίνει αναγνώριση από φωτογραφίες μόνο που στείλανε. Θα γίνει ιατροδικαστική έρευνα και θα βεβαιωθούμε. Έχει πάει η μητέρα του στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα μαζί με τους αστυνομικούς», είπε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι: «Το σημείο που βρέθηκε δεν έχει καμία σχέση με τον ποταμό, είναι επάνω σε λόφο, επάνω σε μαντρί, εκεί το πήγανε το σώμα του παιδιού. Δεν πήγε το παιδί μόνο του εκεί».

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 11.30 το πρωί όταν ένας κάτοικος της περιοχής εντόπισε μια ανθρώπινη σορό στο σημείο και κάλεσε την αστυνομία. Αμέσως αποκλείστηκε το σημείο και κλήθηκαν οι γονείς του 39χρονου προκειμένου να δώσουν κάποιο στοιχείο αναγνώρισης στις αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο που βρέθηκε ο σορός είναι 20 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του 39χρονου. 

«Είναι πολύ νωρίς να αποκλείσουμε ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας»

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στο LIVE NEWS για την υπόθεση είπε πως οι παράγοντες που μειώνουν τη ικανότητα των ιατροδικαστών να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα για το εάν υπάρχει ανθρωποκτονία ή όχι είναι η σήψη και η άγρια ζωή της περιοχής που θα έχει διαστρεβλώσει τα ευρήματα.

«Η αυτοψία θα αποδείξει εάν η σορός μεταφέρθηκε εκεί ή κατέληξε εκεί. Είναι πολύ νωρίς να αποκλείσουμε ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας. Τα ευρήματα που θα προκύψουν θεωρώ πως θα είναι ελάχιστα».

Σχολιάζοντας τις νέες εξελίξεις, ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως ακόμα και αν πήγε μόνος του στον λόφο, προβληματίζει το ποιες είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε.

«Η αυτοψία που έκαναν οι 2 άριστοι ιατροδικαστές δείχνει ότι δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Δίπλα του βρέθηκαν τα γυαλιά του διπλωμένα. Στην τσέπη του βρέθηκαν τα κλειδιά του σπιτιού του. Δεν υπάρχει εμφανής κάκωση στο σώμα», πρόσθεσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κλειστό ως τις 11 το πρωί το αεροδρόμιο Ηρακλείου – Βαριές κατηγορίες για όσους συμμετείχαν στα επεισόδια των Χανίων
Συνεδριάζει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή στην Κρήτη για να λάβει νεότερες αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις - Κανονικά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο των Χανίων
Επεισόδια στα Χανιά
Καιρός σήμερα: Καταιγίδες σε Κρήτη – Τοπικές βροχές και συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα ανατολικά και κεντρικά τους 16 με 17, στα δυτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19 και τοπικά στη νότια Κρήτη και τα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων τους 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Τι ζητούν από την κυβέρνηση για να ανοίξουν τους δρόμους – Συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στην Κρήτη
Από το Μαξίμου διαμηνύουν προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ότι άμεσα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι υπόλοιπες πληρωμές - Τουλάχιστον μέχρι και τις 10 το πρωί θα παραμείνει κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου
Επεισόδια αγροτών και κτηνοτρόφων με τις δυνάμεις της αστυνομίας στα Χανιά με αποκλεισμό του αεροδρομίου
29
Εκλογές δικηγόρων: Νικητής ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος στην Αθήνα, ανανεώνουν θητείες Φινοκαλιώτης και Κλάππας σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά
Ο κύριος Κουτσόλαμπρος έχει συνδέσει το όνομά του με τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων, ενώ ο αντίπαλός του Δημήτρης Αναστασόπουλος εξειδικεύεται στο δίκαιο πληροφορικής και διαδικτύου - Τα μηνύματά τους μετά το αποτέλεσμα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 23
Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο – 48.000 ευρώ σε Κυριάκου και Αρναούτη δίνει η οικογένεια του τραγουδιστή
Τα χρήματα στις δύο επιβάτιδες, σε πρώτη φάση θα δοθούν από την ασφαλιστική εταιρία, ενώ έπειτα η ασφαλιστική θα τα ζητήσει από την οικογένεια του τραγουδιστή
Παντελής Παντελίδης
5