Ελλάδα

Η νέα διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ

Σε δοκιµαστική λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 η νέα διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕ∆, µε την οποία ο Οργανισµός εγκαινιάζει µία νέα εποχή στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, επί 24 ώρες την ηµέρα και επτά ηµέρες την εβδοµάδα.

Ήδη, µέσα στην πρώτη βδοµάδα λειτουργίας του, στο νέο portal έγιναν 1.182.267 προβολές σελίδας από 169.039 χρήστες, εκ των οποίων το 41% συνδέθηκε για περισσότερες από µία φορά. Με βάση τις αξιολογήσεις από τους πρώτους επισκέπτες, που απάντησαν στο πεδίο «Η γνώµη σας µετράει», το 78% δήλωσε ικανοποιηµένο από την πληρότητα των πληροφοριών στις οποίες είχε πρόσβαση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κεντρική θέση στην πύλη διατηρεί η µηχανή απλής ή σύνθετης (µε επιλογή περισσότερων κριτηρίων) αναζήτησης κενών θέσεων εργασίας, καθώς και η µηχανή αναζήτησης βιογραφικών των αναζητούντων εργασία από τις αντίστοιχες βάσεις δεδοµένων που τηρούνται στα µητρώα του Οργανισµού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αυτές οι αλληλένδετες αναζητήσεις ανταποκρίνονται πλήρως στο νέο σύστηµα που προωθεί ο ΟΑΕ∆ για την αποτελεσµατικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Η ανάπτυξη του συστήµατος συνδέεται µε την προσπάθεια που κάνει ο ΟΑΕ∆, για να αυξήσει τον αριθµό των κενών θέσεων που δηλώνονται από τις επιχειρήσεις, µέσω του portal».

Σηµαντική καινοτοµία στο σχεδιασµό του νέου portal αποτελεί ο προσανατολισµός του στο χρήστη, ανάλογα µε την κατηγορία συναλλασσόµενου στην οποία ανήκει (άνεργος, εργαζόµενος, εκπαιδευόµενος-καταρτιζόµενος, άτοµο που ανήκει σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες, εργοδότης-επιχείρηση, πάροχος, κλαδικός ή κοινωνικός φορέας).

Επιλέγοντας κατηγορία, εµφανίζεται σε κάθε συναλλασσόµενο όλο το φάσµα των υπηρεσιών στις οποίες έχει δυνητικά πρόσβαση. Στη συνέχεια, ο συναλλασσόµενος µπορεί να προβεί στις επιλογές που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του (εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕ∆, συµβουλευτικές υπηρεσίες, προγράµµατα απασχόλησης, συνεχιζόµενη κατάρτιση, επιδόµατα-παροχές, κοινωνική πολιτική, πρωτοβουλίες, συνεργασίες ΟΑΕ∆, δίκτυο Eures, πληροφοριακό σύστηµα «Εργάνη» κλπ).

Το νέο portal ανταποκρίνεται στη γεωµετρία συσκευών τύπου tablet και smartphone και θα παρέχει, στο προσεχές διάστηµα, δυνατότητα ζωντανής συνοµιλίας, σε προκαθορισµένο χρόνο, µε χρήση φωνής ή και video, µε το αρµόδιο προσωπικό του Οργανισµού, ανοίγοντας ένα κανάλι αµφίδροµης επικοινωνίας. Η νέα διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕ∆ αναπτύχθηκε, στο πλαίσιο του έργου «Οργανωτικός Ανασχεδιασµός και Επαναπροσδιορισµός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕ∆», το οποίο προβλέπει την αναβάθµιση των παρεχόµενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισµού, ώστε να γίνουν περισσότερο εξατοµικευµένες.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δάσκαλος καράτε στη Ρόδο καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικες αθλήτριες - Μαρτυρίες για αγγίγματα σε ευαίσθητα σημεία
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τον Φεβρουάριο του 2024, όταν μία 15χρονη κατήγγειλε ότι ο δάσκαλος καράτε μπήκε στα αποδυτήρια, την αγκάλιασε και τη φίλησε στο κεφάλι και στο στήθος
Καράτε
Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι από την Παρασκευή – Τα σημεία κλειδιά και τι θα γίνει με την έξοδο των Χριστουγέννων
Από την Τρίτη η διέλευση θα είναι ανοιχτή για όλους κατά τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου «όλοι να κάνουμε γιορτές στα σπίτια μας», λένε οι αγρότες
Κλείσιμο και των παράδρομων στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας
16
Εξαπάτησαν 32χρονο κλείνοντας του ραντεβού στα social media και τον λήστεψαν στη Νίκαια - Δύο συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, η κατηγορούμενη ζήτησε από τον 32χρονο το κινητό του τηλέφωνο για να τηλεφωνήσει και τότε τον προσέγγισε ο κατηγορούμενος, ο οποίος άρπαξε το κινητό και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο
Περιπολικό
Η εποχική γρίπη κατέφτασε νωρίτερα τον φετινό χειμώνα - Εμβολιασμό κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες συστήνει ο ΕΟΔΥ
Ο υποκλάδος K του ιού της γρίπης A(H3N2) κυκλοφορεί παγκοσμίως και έχει ανιχνευτεί και στη χώρα μας, θεωρείται υψηλού κινδύνου για τον πληθυσμό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες
Αντιγριπικό εμβόλιο