Ελλάδα

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης: Την Πέμπτη στο Χαλάνδρι η κηδεία του

Η κηδεία θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Χαλάνδρι

Στη θλίψη βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός και δημοσιογραφικός κόσμος μετά την είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ιάσονα Τριανταφυλλίδη.

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών την Δευτέρα (27.1.2025), ενώ εδώ και χρόνια η υγεία του ήταν επιβαρυμένη. 

Το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρούνταν από πνευμονία, ωστόσο όλα έδειχναν ότι ανάρρωνε καλά.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου.

Ποιος ήταν ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης

Ο Παύλος (Ιάσονας) Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Η μακρά πορεία του στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ ξεκίνησε πολύ νωρίς, ήδη από το 1985, στην εφημερίδα «Αναγνώστης». Το 1993, συνέχισε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», την οποία διαδέχθηκε ο «Αδέσμευτος Τύπος» του Δημήτρη Ρίζου, όπου συνέχισε για περισσότερο από μια δεκαετία ως προϊστάμενος του καλλιτεχνικού τμήματος της εφημερίδας. Συνεργάστηκε με πλήθος περιοδικών, μεταξύ άλλων τα: «Γυναίκα», «Πρόσωπα», «Εγώ», «Δίφωνο», «Mirror» και «Bazaar». Τα τελευταία χρόνια, αρθρογραφούσε τακτικά στην «Εφημερίδα των Συντακτών», γράφοντας στη στήλη «Τρίτη Ματιά» κάθε Παρασκευή.

Συμμετείχε στα πρώτα βήματα της ιδιωτικής τηλεόρασης στην εκπομπή «Κοκτέιλ» του «Mega Channel» ενώ συνεργάστηκε με τους τηλεοπτικούς σταθμούς «ΕΤ1», «ΕΤ2», «Star Channel», σε εκπομπές για τις τέχνες και τον πολιτισμό, συνεντεύξεις και αφιερώματα.

Με έντονη ραδιοφωνική παρουσία, εργάστηκε στους σταθμούς «ΕΡΑ», «Top FM», «Flash», «ΑNT1» και στον «Αθήνα 9,84» όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος με την καθημερινή εκπομπή «Αθήνα, με ακούς;».

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης στην πολυετή σταδιοδρομία του, διακρίθηκε ως κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου, καλλιτεχνικός συντάκτης και αρθρογράφος. Χαράχτηκε στη μνήμη του κοινού για την οξύνοια, την καλλιέργεια και την ζωντάνια του λόγου του. Μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές έγινε ευρύτερα γνωστός και αγαπήθηκε για την αυθεντικότητα, το ιδιαίτερο ύφος και το χιούμορ του. Με μοναδική ικανότητα, μπορούσε να μεταδώσει στο κοινό, με εύληπτο τρόπο, το περιεχόμενο των ρεπορτάζ του.

Με βάση τη βαθιά γνώση του για τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και ειδικότερα για την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού στον κινηματογράφο, συνέγραψε πλήθος βιβλίων και βιογραφιών μεγάλων προσωπικοτήτων του ελληνικού κινηματογράφου. Ανάμεσα στα έργα του συγκαταλέγονται τα: «Στο τέλος μιλάει το πανί», «Η μαγεία των μιούζικαλ», «Ταινίες για φίλημα», «Σάσα Ντάριο», «Φίνος Φιλμ, οι κωμωδίες», «100 χρόνια Δημήτρης Χορν», καθώς και σειρά βιβλίων για την Μαρία Κάλλας.

Το 2017, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ όπου παρέμεινε για δυο χρόνια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν αξιόλογο συνάδελφο, ο οποίος, με το ήθος και την ευστροφία του, δίδαξε μια δημοσιογραφία με επίκεντρο την αναλυτική κριτική.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη θα ψαλεί την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2025, στη 1 μετά το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Χαλάνδρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
6