Ελλάδα

Ηλιούπολη: Τι αποκαλύπτει για τον προπονητή Τάε Κβον Ντο, ο δικηγόρος των κοριτσιών που τον κατήγγειλαν

«Κατέθεσαν τις μηνύσεις για να προστατεύσουν και άλλα παιδιά», αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr ο δικηγόρος των τριών θυμάτων του προπονητή του Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη, Αντώνης Πεπελάσης, καθώς όπως αναφέρει οι νεαρές κοπέλες που κατέφυγαν στην δικαιοσύνη για τα όσα βίωσαν από τον 44χρονο, πιστεύουν ότι συνεχίζει τη δράση του σε άλλες παιδικές ψυχές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των μηνυτριών: «αυτό που έκαναν τα κορίτσια δείχνει γενναιότητα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση», ενώ επισημαίνει ότι «το ένα κομμάτι ήταν ότι όντως ήθελαν να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί όλη αυτή η ιστορία τους έχει στοιχίσει πολύ ψυχολογικά και το δεύτερο που ήθελαν είναι με τον τρόπο αυτό να προστατεύσουν κι άλλα παιδιά γιατί πίστευαν ότι η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου μπορεί να συνεχίζεται».

Ο εφιάλτης που ζούσαν στην τρυφερή τους ηλικία αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα ότι δεν την βίωναν μόνο οι ίδιες.

«Δεν είναι θέματα τα οποία μπορεί να τα συζητήσει κανείς με μεγάλη άνεση ειδικά σε μικρή ηλικία. Όταν ήταν μικρές, δεν είχαν εικόνα και βεβαιότητα ότι αυτό που συνέβαινε στην μία θα συνέβαινε και αλλού. Τώρα που μεγάλωσαν τα κορίτσια επικοινώνησαν μεταξύ τους και κάπως βγήκε ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα. Έτυχε κάποια στιγμή σε μεταξύ τους κουβέντα να καταλάβουν ότι δεν ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση αλλά ότι αυτή η συμπεριφορά είχε γίνει κι αλλού και δεύτερη και τρίτη φορά, οπότε κατάλαβαν ότι ήταν κάτι που είχε και εξακολουθητικό και διαρκή χαρακτήρα και για τις τρεις τους», ανέφερε ο δικηγόρος τριών εκ των θυμάτων του προπονητή.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Αντώνης Πεπελάσης: «η μήνυση έχει υποβληθεί από τις τρεις κοπέλες. Οι άλλες δύο προέκυψαν από την προκαταρκτική, δηλαδή από τα στοιχεία που έδωσαν οι τρεις καταγγέλλουσες και από τις καταθέσεις των μαρτύρων».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΕΠΕΛΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ TAE KWON DO

Τα βλέμματα των κοριτσιών και των οικογενειών τους είναι στραμμένα στην αυριανή μέρα (24.03.2023) καθώς αναμένεται να απολογηθεί ο 44χρονος στον ανακριτή.

«Στο παρόν στάδιο η ανακρίτρια δεν θέλησε να εξετάσει τις τρεις κοπέλες εκ νέου. Αφού απολογηθεί και πει την δική του εκδοχή των πραγμάτων, θα είμαστε σε επικοινωνία με την ανακρίτρια για το αν χρειάζεται διευκρινίσεις, να δηλώσουμε και στο πλαίσιο της ανάκρισης την υποστήριξη κατηγορίας. Αλλά προς το παρόν περιμένουμε την αυριανή μέρα», ανέφερε ο Αντώνης Πεπελάσης.

Οι τρεις νεαρές πλέον κοπέλες έχουν ανοίξει καινούργια σελίδα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το φάντασμα του παρελθόντος και κερδίσουν ξανά πίσω τις ζωές τους.

Όπως λέει ο δικηγόρος τους: «τώρα σπουδάζουν, δουλεύουν, έχουν προχωρήσει τη ζωή τους με τους γονείς δίπλα τους. Δεν είναι εύκολο κανείς στα 14, 15 να βγει να τα πει και τότε ενδεχομένως ήταν τελείως διαφορετικό το κλίμα. Όλο αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια με το metoo και γενικά την αλλαγή αντιλήψεων. Είναι ενδεχομένως λίγο πιο εύκολο κάποια παιδιά που είχαν υποστεί τέτοιες συμπεριφορές για κάποια χρόνια, να βρουν το θάρρος και τη γενναιότητα να πάρουν αυτή την απόφαση» καταλήγει, μιλώντας στο newsit.gr, ο δικηγόρος των τριών ανήλικων τότε κοριτσιών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 44χρονο κατηγορούμενο προπονητή Τάε Κβον Ντο σε σχολή στην Ηλιούπολη.

Συνθήματα κατά του προπονητή

Στο μεταξύ, βράζει η τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης μετά τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες για τον προπονητή του Τάε Κβον Ντο.

 

Μάλιστα άγνωστοι έγραψαν χθες (23.3.2023) συνθήματα κατά του 44χρονου στην τζαμαρία της σχολής του.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Ουρές χιλιομέτρων την Τρίτη
14
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 10
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
42