Ελλάδα

Ημαθία: Καταδικάστηκε ο οδηγός που το 2022 παρέσυρε θανάσιμα την 15χρονη και τραυμάτισε την μητέρα και της αδελφή της

Ο 31χρονος οδηγός ήταν μεθυσμένος, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και εγκατέλειψε τα θύματα αβοήθητα

Σε 12,5 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο 31χρονος οδηγός που τον Οκτώβριο του 2022, προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία, οδηγώντας στον θάνατο ένα 15χρονο κορίτσι.

Ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στον οικισμό της Παλαιόχωρας στην Ημαθία, τραυμάτισε σοβαρά και την 11χρονη αδελφή του θύματος αλλά και την μητέρα τους, δύο πρόσωπα που μέχρι και σήμερα ζητούσαν δικαίωση για τον χαμό της 15χρονης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, επικίνδυνους ελιγμούς αλλά και εγκατάλειψη των θυμάτων, αφού ο 31χρονος εξαφανίστηκε από το σημείο του δυστυχήματος αφήνοντας αβοήθητα τα θύματα χωρίς να ειδοποιήσει τις Αρχές.

Υπενθυμίζεται πως παραδόθηκε στην αστυνομία 3 μέρες αργότερα.

Οι δικαστές τού αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, «δείχνοντας» του όμως το δρόμο πίσω στις φυλακές μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη (είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή Βέροιας).

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 31χρονος οδηγός έτρεχε με περισσότερα από 90 χλμ. την ώρα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, βγήκε εκτός δρόμου και παρέσυρε τις δύο ανήλικες και την μητέρα τους που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η 15χρονη που υπέκυψε στα τραύματά της, εκτινάχθηκε σε απόσταση 32 μέτρων από το σημείο της παράσυρσης.

Ο 31χρονος κατά την απολογία του, ανέφερε ότι είχε πιει δύο μπύρες κι ότι εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος για να πάει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και να λάβει τις πρώτες βοήθειες λόγω των τραυμάτων του.

Μετά το τροχαίο δυστύχημα είχε ξεσπάσει ένταση ανάμεσα σε συγγενείς των δύο πλευρών.

Λίγα 24ωρα μετά το συμβάν, άγνωστοι πυροβόλησαν προς το σπίτι του κατηγορούμενου οδηγού χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική
«Πήγε να βοηθήσει έναν άνθρωπο, και την χτύπησε το φορτηγό, "έφυγε" σαν ήρωας», λέει ο σύζυγος της αστυνομικού που πέθανε στη Χαλκιδική
Η σύζυγος μου γύριζε από την υπηρεσία της στις 5 Απριλίου, δεν μπόρεσε να τραβήξει τον ξαπλωμένο και τους χτύπησε το φορτηγό και τους δύο», εξηγεί ο σύζυγος της 46χρονης που πέθανε μετά από 2μηνη νοσηλεία
Η 46χρονη αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγό τον Απρίλιο και κατέληξε στις 14 Ιουνίου