Ελλάδα

Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους θαμμένα στα χιόνια

Σε χαράδρα στην κορυφή του Μιτσικελίου στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στο σημείο που είχε υποδείξει λίγο νωρίτερα πλήρωμα Canadair. Ένα Super Puma που πέταξε πάνω από το σημείο επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το αεροσκάφος που αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής (31.01.2021).

Το Canadair, που συμμετέχει στην έρευνα στα Ιωάννινα εντόπισε ένα ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αγνοούμενο αεροπλάνο. Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο Super Puma (κάτω φωτογραφία από epiruspost), το οποίο συμμετέχει από το πρωί στην γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για 4η ημέρα, πέταξε στην περιοχή και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

elikoptero zagori

To σημείο συντριβής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους βρίσκεται στην κορυφογραμμή, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου αλλά και του Λιγγιάδες των Ιωαννίνων.

Η κινητοποίηση είναι άμεση. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού.

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής σχολής πιλότων με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Επί 3 ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πορεία για τα θύματα των τροχαίων στο κέντρο της Αθήνας: Περιορίστηκε σε μία λωρίδα και δεν διακόπηκε η κυκλοφορία
Ο σχετικός νόμος προβλέπει για πορείες με σχετικά μικρό αριθμό διαδηλωτών να περιορίζονται σε μία λωρίδα για να μην μπλοκάρεται η κυκλοφορία των οχημάτων.
Πορεία
Η στιγμή που η τροχαία «τσακώνει» τον μεθυσμένο οδηγό στην Αθηνών – Λαμίας να τρέχει με 230 χλμ
Το ανώτατο όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο σημείο φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα – Αστυνομικοί τον ακινητοποιήσαν και μετά το αλκοτέστ που του έκαναν αποδείχθηκε πως ήταν θετικός
Αθηνών - Λαμίας 52