Ελλάδα

ΙΟΒΕ: Μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος

Μετά από τέσσερις μήνες πτωτικής πορείας, ο...

Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα βελτιώνεται τον Ιούνιο και διαμορφώνεται στις 63,8 μονάδες από 61,9 μονάδες τον Μάιο, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ.

Στους επιμέρους τομείς της οικονομίας, καταγράφεται βελτίωση σε όλους, εκτός του Λιανικού Εμπορίου, όπου η επιδείνωση είναι αισθητή και σημειώνεται νέο χαμηλό ρεκόρ.

Αντίθετα, στις Υπηρεσίες καταγράφεται άνοδος των προσδοκιών κατά 5 μονάδες, ενώ αντίστοιχη είναι και η βελτίωση στις Κατασκευές. Οριακή ανάκαμψη σημειώνουν και οι προσδοκίες στη Βιομηχανία, ενώ στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, δεν σημειώνεται καμία μεταβολή, αφήνοντας το σχετικό δείκτη στην ιστορικά χαμηλή επίδοση του Μαΐου.

Παρά τη βελτίωση, το κλίμα απαισιοδοξίας είναι κυρίαρχο και απλώς δεν επιδεινώνεται περαιτέρω. Ενδεχομένως πάντως να διαμορφώνονται κάποιες δειλές ενδείξεις για σταθεροποίηση της εικόνας τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο, εφόσον επαληθευτούν οι πρώτες θετικές εξελίξεις από την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης – «Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας»
«Τα νέα δεδομένα που ανέκυψαν καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας τόσο με το γραφείο του έτερου συναδέλφου, όσο και με την οικογένεια του 15χρονου» τονίζει στη δήλωσή του ο δικηγόρος
Δολοφονία 17χρονου από 15χρονο στις Σέρρες
Η ανατριχιαστική ομιλία της κόρης της 40χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην της στο Μενίδι - «Κοιμήθηκε χωρίς να ξέρει ότι ήταν η τελευταία της μέρα»
Η 20χρονη κόρη της 40χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε άγρια στη μέση του δρόμου στο Μενίδι, μίλησε σε εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο
Η κόρη της δολοφονημένης γυναίκας
«Αν δεν πιστεύαμε ότι δεν υπάρχουν ελπίδες δεν θα ερχόμασταν» λέει ο επικεφαλής της ομάδας ερευνών για τον Αλέξη Τσικόπουλο που αγνοείται
«Σημείο κλειδί για μας είναι το αυτοκίνητο» λέει στο newsit.gr ο επικεφαλής της ΟΦΚΑ που ξεκίνησε από χθες νέο κύκλο ερευνών για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται στην Κρήτη
Τα μέλη της ΟΦΚΑΘ στις έρευνες για τον Αλέξη Τσικόπουλο