Ελλάδα

Ηρώδειο: Βρέθηκαν νέοι αρχαίοι θησαυροί στα έργα φυσικού αερίου

Τα νέα ευρήματα πιθανότητα σχετίζονται με το άγαλμα του Ερμή που βρέθηκε στο Ηρώδειο στις αρχές της εβδομάδας

Νέα θραύσματα γλυπτών, ένας κορμός δεύτερου αγάλματος, σπαράγματα ειδωλίου, καθώς και μεγάλος αριθμός λύχνων του 5ου αι. μ.Χ. βρέθηκαν κάτω από το Ηρώδειο, στη συμβολή των οδών Ερεχθείου και Ν. Καλλισπέρη, όπου νωρίτερα ξεκίνησαν έργα για φυσικό αέριο.

Μετά το ακέφαλο άγαλμα πιθανότητα του Ερμή, που βρέθηκε στο Ηρώδειο στις αρχές της εβδομάδας, οι αρχές βρήκαν μέσα σε μία ορθογώνια κτιστή κατασκευή αυτά τα νέα θαυμαστά ευρύματα.

Πρόκειται για θραύσματα γλυπτών, άνω και κάτω άκρων, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα σχετίζονται με το άγαλμα του Ερμού που έχει ήδη ανασυρθεί, ένας κορμός 2ου αγάλματος φυσικού μεγέθους επίσης ανδρικής μορφής ο οποίος ήταν τοποθετημένος στα δεξιά, σπαράγματα ειδωλίου, καθώς και μεγάλος αριθμός λύχνων του 5ου αι. μ.Χ.

Όλοι οι θησαυροί που έχουν ήδη ανασυρθεί από το σημείο, έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, όπου το επόμενο διάστημα θα αρχίσει το έργο συντήρησης και αποκατάστασής τους.

Πηγή Φωτογραφίας: Υπουργείο Πολιτισμού

Η έρευνα θα εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο εντοπισμού άλλων ευρημάτων, καθώς και της έρευνας του χώρου όπου βρέθηκαν τα ευρήματα που χρονολογούνται από τον 5ου αι. μ.Χ.

Είναι προφανές ότι το μοναδικό αυτό εύρημα, το οποίο ρίχνει φως σε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα κεφάλαια της ιστορίας, -αυτό του τέλους της αρχαιότητας-, απαιτεί τη επιμέλεια και την απερίσπαστη εργασία από το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας, ώστε να ολοκληρωθεί όσον το δυνατό πιο γρήγορα η έρευνα και η αποκατάσταση του συνόλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία
Αναπάντητα ερωτήματα για το νεκρό 3χρονο κορίτσι του Παλαιού Φαλήρου - Προμελέτη και συγκάλυψη «δείχνουν» τα ευρήματα
Η μητέρα οδηγείται σήμερα στον ανακριτή όπου καλείται να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων - Η ίδια πέφτει σε αντιφάσεις και αλλάζει συνεχώς την ομολογία της
Το δώμα που έμενε η οικογένεια στα Πατήσια