Ελλάδα

Καφές με λιγότερο φόρο – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Σημαντική μείωση των ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ (ΕΦΚ) θέλει να πετύχει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο ΕΦΚ στον μη καβουρδισμένο καφέ είναι στα 2 ευρώ το κιλό, ενώ στον καβουρδισμένο στα 3 ευρώ, στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα καφέ στα 4 ευρώ. Ο εν λόγω φόρος επιβλήθηκε στις αρχές του 2017 και είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αύξηση της τιμής του καφέ σε ποσοστό ακόμη και 25%.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Real News,  η εν λόγω αύξηση είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ακόμη εστίας φοροδιαφυγής καθώς το 10% των εισαγωγών καφέ γίνονται πλέον χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Στις κυβερνητικές προσδοκίες καταγράφεται και η ενίσχυση του κλάδου του καφέ και της εξωστρέφειας του με σκοπό την αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά και των κρατικών Εσόδων.

Πηγή: Real News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θέμα χρόνου η παράδοση των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε Ρέθυμνο και Ψηλορείτη
Οι αρχές δεν αποκλείουν να παραδοθούν οι τρεις νεαροί αύριο, μετά την κηδεία της 57χρονης στα Χανιά - Το χρονικό του φονικού, και οι έρευνες της ΕΛΑΣ στα χωριά του Ηρακλείου και τις βουνοκορφές του Ψηλορείτη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου 12