Ελλάδα

Και η Εκκλησία θα φορολογηθεί!

"Κανείς δεν θα εξαιρεθεί από τη φορολογία, ούτε η Εκκλησία ούτε οι off shore εταιρείες", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Κυριακάτική Ελευθεροτυπία.

“Ηλθε η ώρα να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα αναδιανομής του πλούτου”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα τηρηθούν. Πρόκειται για την κατάργηση του ΕΤΑΚ και την αντικατάστασή του με προοδευτικό φόρο επί της περιουσίας, από τον οποίο κανείς δεν θα εξαιρείται, ούτε η Εκκλησία.

Επίσης σχεδιάζεται η φορολόγηση των μεγάλων κληρονομιών και η φορολόγηση των μερισμάτων με τον ίδιο τρόπο όπως τα εισοδήματα από εργασία.
Αλλά και η καταπολέμηση της “προκλητικής” φοροδιαφυγής κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των off shore εταιρειών, όπως ανεφεραι ο κ. Παπακωνσταντίνου.

“Η αναδιανομή, όμως, δεν αφορά μόνο τη φορολογική πολιτική και το σκέλος των εσόδων του κράτους, αλλά και τις δαπάνες”, επισημαίνει. “Στόχος μας είναι και πάλι η ανακούφιση της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων με την επέκταση του κοινωνικού κράτους και με καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες”, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών.

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Οικονομία Χοακίμ Αλμούνια, ζητώντας τριετή παράταση για τη μείωση του ελλείμματος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, στη συνέντευξή του παραδέχεται ότι “έχουμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας» και χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη τη δυσπιστία τους, αφού αθετήθηκε ότι υποσχέθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύμπλεγμα καταιγίδων και κεραυνοί «σφυροκοπούν» τον Θερμαϊκό - «Καμπανάκι» Τσατραφύλλια για 7 περιοχές
Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κιλκίς και των παράκτιων περιοχών της Θεσσαλίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έως νωρίς το απόγευμα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Φάλαινες φυσητήρες εμφανίστηκαν στην Ικαρία: Δείτε τη μοναδική φωτογραφία από τις βουτιές τους
Οι φυσητήρες μπορεί να φτάσουν τα 18 μέτρα και τους 50 τόνους σε βάρος - Το υποβρύχιο φαράγγι στηρίζει μία από τις σημαντικότερες -για τη βιοποικιλότητα- περιοχές της Μεσογείου και πολλά σπουδαία είδη
Φάλαινες
Θρίλερ με πλοίο «φάντασμα» στον Αστακό: Αναφορές πως μετέφερε στρατιωτικό υλικό για χάρη του Χαλίφα Χαφτάρ
Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρει πως την υπόθεση χειρίστηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας εν γνώσει του Μαξίμου - Δεν έχει αποσαφηνιστεί το τι μετέφεραν τα κοντέινερ του πλοίου
Χαλιφά Χαφτάρ
Μελτέμια και δροσιά μέχρι τις 15 Αυγούστου και μετά παρατεταμένη ζέστη - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει το δεύτερο μισό του Αυγούστου, αν και ακόμα είναι νωρίς για να προσδιοριστεί αν η άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει χαρακτηριστικά καύσωνα
παραλια