Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καίγεται ακόμα το Ελευθέριος Βενιζέλος! Καπνοί παντού και εικόνες “απόκοσμες”

Καίγεται ακόμα το Ελευθέριος Βενιζέλος! Καπνοί παντού και εικόνες “απόκοσμες”

– Νέες “απόκοσμες” εικόνες από το λιμάνι του Πειραιά
– “Βουτηγμένο” μέσα στους καπνούς το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που συνεχίζει να καίγεται
– Οι 500 βαθμοί Κελσίου και η άνιση μάχη των πυροσβεστών – “Ό, τι πιάνουμε λιώνει”, λένε
– Συγκλονισμένοι οι επιβάτες περιγράφουν τις στιγμές τρόμου που έζησαν – Όλο το χρονικό με βίντεο και φωτογραφίες

Ένα 24ωρο μετά, και το “Ελευθέριος Βενιζέλος” συνεχίζει να “πνίγεται” στους καπνούς από την φωτιά που ξέσπασε σε αυτό το βράδυ της Τρίτης (28.08.2018) ενώ είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά για τα Χανιά.

Οι νέες φωτογραφίες που είδαν το “φως” της δημοσιότητας, παρουσιάζουν μια εικόνα “απόκοσμη”, με τον καπνό επί της ουσίας να βρίσκεται… παντού.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.

Έφτασε στην Σούδα μέρος των επιβατών

Εν τω μεταξύ αισίως έφθασαν αυτή την φορά ταξιδιώτες του “Ελευθέριος Βενιζέλος” στα Χανιά με το πλοίο “Blue Galaxy”. Το πλοίο έδεσε στις 18:30 στο λιμάνι της Σούδας, με εκατοντάδες επιβάτες να φτάνουν στον προορισμό τους με πολλές ώρες καθυστέρηση.

Το κλίμα, παρά τις δύσκολες ώρες που πέρασαν, ήταν αρκετά ήρεμο, με τους περισσότερους να δείχνουν ανακουφισμένοι που τα πράγματα δεν πήραν χειρότερη τροπή.

Τα περισσότερα «μπράβο», τα έλαβε το προσωπικό του πλοίου, που δεν άφησε περιθώριο να δημιουργηθεί πανικός, αντίθετα ήταν δίπλα στους επιβάτες σε ότι το χρειάζονταν.

Ωστόσο όπως κατέθεσαν είναι ακόμα άγνωστο το τι γίνεται με τα πράγματα και με τα οχήματά τους που έχουν μείνει μέσα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Μάλιστα επιβάτης ανέφερε πως σε κάποια φάση υπήρξε και εντολή εκκένωσης μέσω των σωστικών λέμβων, η οποία ωστόσο δεν εφαρμόστηκε μιας και η κατάσταση τέθηκε υπό καλύτερο έλεγχο.

Θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στο Μάτι!

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μέσα στο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν αναπτυχθεί θερμοκρασίες -κρατηθείτε- ύψους 500 βαθμών Κελσίου! Θερμοκρασίες ανάλογες αυτών που καταγράφηκαν στο Μάτι, όταν οι φονικές πυρκαγιές παρέσυραν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, τα πάντα στο πέρασμά τους…

Click4more: Φωτιά στο Eλευθέριες Βενιζέλος: «Φτάσαμε ένα βήμα πριν πηδήξουμε» – Μαρτυρίες σοκ – video

Η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα γκαράζ του πλοίου, όπου έτσι κι αλλιώς η πρόσβαση στους επιβάτες δεν επιτρέπεται. Ωστόσο αυτά τα νέα στοιχεία μαρτυρούν συνθήκες πραγματικής κόλασης. Συνθήκες “ιδανικές” για να γίνει ένα μικρό λάθος που θα μπορούσε να κοστίσει ζωές…

Στο ίδιο δελτίο, μάλιστα, αναφέρθηκε πως οι πυροσβέστες δεν μπορούν… ούτε κατά διάνοια να πλησιάσουν στο σημείο της φωτιάς. Τα πάντα έχουν λιώσει και όπως χαρακτηριστικά λένε, όπου ακουμπούν καίγονται. Επίσης ο Alpha παρουσίασε και νέες, αποκλειστικές εικόνες μέσα από το πλοίο την ώρα που η φωτιά έκαιγε.

 

Σημειώνεται, ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε αποπλεύσει στις 22:00 από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια τους 875 επιβάτες και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα πλήρωμα.

Το πρωί της Τετάρτης (29.08.2018) μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια από τα φορτηγά προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστών. Προληπτικά γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα ενώ η ποσότητα νερού που έχει πέσει μέσα σε αυτό του έχει δώσει μικρή κλίση.

Click4more: “Φοβηθήκαμε”! Οδύσσεια τέλος για εκατοντάδες επιβάτες που είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους! video, pics

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι», τόνισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως έχουν καεί φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν καταφέρει να απομακρύνουν κάποια από το 1ο γκαράζ του πλοίου.

Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα αλλά και να ξεφορτώσουν όσα είναι σε καλή κατάσταση.

Με πληροφορίες από: Alpha / ΑΠΕ – ΜΠΕ / ekriti.gr, zarpanews.gr
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις