Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: H κακοκαιρία Bettina φέρνει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν την Κυριακή – Χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Καιρός: H κακοκαιρία Bettina φέρνει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν την Κυριακή – Χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα
Φωτογραφία Eurokinissi

Το πρώτο τσουχτερό κρύο της χρονιάς φέρνει η κακοκαιρία Bettina που έχει επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους. Η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Δύσκολη μέρα θα είναι η Κυριακή (26.11.2023) σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία Bettina βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Πολιτική Προστασία έδωσε οδηγίες προκειμένου να δείξουν όλοι μεγάλη προσοχή, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι εγκυμονούν κινδύνους, ενώ χιόνια πεφτουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπήρξε εξάλλου μπαράζ προειδοποιητικών μηνυμάτων από το «112» για την αποφυγή μετακινήσεων των πολιτών εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα πλήξουν τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου μιλώντας στο newsit.gr θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα.  «Το πρωί της Κυριακής (26.11.2023) το μέτωπο της κακοκαιρίας θα έχει μετακινηθεί ανατολικότερα προς το ανατολικό Αιγαίο, όπου εκεί θα εκδηλώνονται μέχρι και το μεσημέρι ισχυρές κατά διαστήματα καταιγίδες. Από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν.

Το νωρίς το πρωί της Κυριακής αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της χώρας, στην Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα και στη συνέχεια θα σταματήσουν. Οπότε και γενικά στην ηπειρωτική χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος από μεριάς φαινομένων».

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Στη συνέχεια η Χριστίνα Ρήγου επισήμανε ότι οι θερμοκασίες το πρωί της Κυριακής θα είναι χαμηλές και κάποιες κάποιες περιοχές θα δείξουν κάτω από το μηδέν. «Θα επικρατεί αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά το κρύο θα γίνει αισθητό μέχρι και νοτιότερα δηλαδή μέχρι και την Αθήνα όπου θα ξυπνήσουμε με 5-6 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια προάστια και η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 13°C. Χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στην βόρεια Ελλάδα και στη Μακεδονία κοντά στους επτά με οκτώ βαθμούς κελσίου. Στους 12 με 13°C θα φτάσει ο υδράργυρος στην δυτική Ελλάδα που θα υπάρχει παγετός το πρωί. Αρνητικές θερμοκρασίες θα έχουμε σε πολλές περιοχές στα δυτικά και βόρεια της χώρας.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί μέχρι και το μεσημέρι στα 7 με 9 μποφόρ και μετά θα υποχωρήσουν.

Το κρύο θα παραμείνει έως και τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη η θερμοκρασία θα ανέβει πάλι, αλλά έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού με νοτιάδες αυτή τη φορά και βροχές και καταιγίδες».

Ντύνεται στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα 

Να σημειωθεί ότι χιονίζει σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας από το απόγευμα του Σαββάτου. Tο βράδυ ωστόσο τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και περιοχέδς γύρω από τη Θεσσαλονίκη.

Χιόνια άρχισαν να πέφτουν στην Πτολεμαϊδα, με τον υδράργυρο στην πόλη να κάνει βουτιά και το κρύο να είναι τσουχτερό, λόγω και των ισχυρότατων ανέμων

Και στα βουνά των Τρικάλων ήταν έντονη η χιονόπτωση το βράδυ του Σαββάτου.

Εξαίρεση δεν αποτέλεσε η Κοζάνη που το βράδυ του Σαββάτου άρχισε να χιονίζει μέσα στην πόλη.

Ανάλογο σκηνικό και στη Φλώρινα που είχε αρχίσει να ρίχνει από νωρίς τις πρώτες νιφάδες χιονιού.

Αννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις