Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια – Οι προγνωστικοί χάρτες

Καιρός – Meteo: Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια – Οι προγνωστικοί χάρτες

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, Τετάρτη (11.01.2023), με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με το meteo.gr, συνεχίζεται με το βαρομετρικό χαμηλό να βρίσκεται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, από όπου θα κινηθεί νοτιότερα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr για τον καιρό, βροχές θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (11.01.2023) κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει επίσης βροχές στα Επτάνησα και σε περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Κακοκαιρία με καταιγίδες και διαλείμματα ηλιοφάνειας, λέει στο newsit.gr o Τάσος Αρνιακός – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από 1.300-1.400 μέτρα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Δείτε τους χάρτες του meteo.gr για την κακοκαιρία:

Αρνιακός στο newsit.gr: Κακοκαιρία με διαλείμματα ηλιοφάνειας

Για το πώς θα κινηθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας μίλησε στο newsit.gr o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. «Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, πριν αρχίσουν να γυρίζουν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ» λέει – μεταξύ άλλων – ο γνωστός μετεωρολόγος. 

Τα έντονα φαινόμενα – σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό – κινούνται ήδη ανατολικότερα και επηρεάζουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου σήμερα (11.01.2023) αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος, θα υπάρχουν διαλείμματα με ήλιο και θα έχουμε λίγες βροχές κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά και στα νότια, ωστόσο, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη δεν περιμένουμε βροχές αύριο. Αντίθετα, όπως αναφέρει στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος, θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Αττική θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου και στην Θεσσαλονίκη τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις