Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Λιακάδα με ζέστη αλλά και τοπικές βροχές

Καιρός – Meteo: Λιακάδα με ζέστη αλλά και τοπικές βροχές

Δύο όψεις θα έχει ο καιρός το Σάββατο (08.10.2022), σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Ειδικότερα, ο καιρός του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου, όπως προβλέπει το Meteo, θα είναι καλός στις περισσότερες της χώρας, ωστόσο, στα νότια τμήματα θα βρέξει. Συγκεκριμεένα, προβλέπονται στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ορεινά και βόρεια τμήματα της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια τμήματα και μικρή εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο όσον αφορά τις μέγιστες τιμές της, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 21 βαθμούς), 12 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως τους 23 βαθμούς), 18 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, σταδιακά πυκνότερες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις