Ελλάδα

Καιρός – Αρνιακός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας με θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς Κελσίου

Θα μας «τσουρουφλίσει» ο καιρός τις επόμενες μέρες, καθώς ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας.

Ο καιρός θα έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τους 43 βαθμούς, κάνοντας τον καύσωνα αφόρητο.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο newsit.gr, για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν, αναφέρει αρχικά ότι την Παρασκευή (07.07.2023) η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και τους 40,5 βαθμούς στο Κρανίδι.

Όπως είπε, για σήμερα Σάββατο «περιμένουμε υποχώρηση της θερμοκρασίας, όπως και την Κυριακή, καθώς οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Περιμένουμε δηλαδή, να μην περάσει ο υδράργυρος τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, όπως και την Κυριακή τους 36 με 37 βαθμούς»

Η συνέχεια όμως θα είναι διαφορετική καθώς όπως λέει «από την Δευτέρα, όμως και και ιδιαίτερα από την Τρίτη Τετάρτη και μετά, περιμένουμε να μας επισκεφθεί ο πρώτος ουσιαστικά θερινός καύσωνας, με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο στις κλειστές, πεδινές, ηπειρωτικες περιοχές, μακριά από την θάλασσα, όπως είναι οι πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Βοιωτίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας και Αιτολοακαρνανιας, πιο συγκεκριμένα, στην Σπάρτη, στο Αγρίνιο, στην Θήβα, στην Λιβαδειά, στην περιοχή του Ασπροπύργου, εδώ στην Αττική.

Θα φτάσει από την Πέμπτη, Παρασκευή και μετά και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πιστεύω ότι θα αγγίξει τοπικά τους 42, δεν αποκλείεται ακόμα και τους 43 βαθμούς. Θα είναι ένας καύσωνας διαρκείας, δηλαδή θα κρατήσει αρκετές ημέρες και αυτό θα έχει σαν συνέπεια και οι νύχτες να ζεστάνουν σιγά σιγά” υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, φαίνεται ότι από τις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας θα υπάρχει σταδιακή υποχώρησή του καύσωνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε δυτικά, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο – Αναλυτική πρόγνωση
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θυελλώδεις άνεμοι
Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως διακινητής των μεταναστών στο πολύνεκρο επεισόδιο στη Χίο - Ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε κι εκείνος 3.000 ευρώ για να μπει στη βάρκα
Ο ίδιος προσπάθησε να αρνηθεί τις κατηγορίες ωστόσο μετανάστες που επέζησαν της τραγωδίας, έδειχναν εκείνον ως διακινητή
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Άλλοι 1.400 αστυνομικοί στην Αττική – «Ενίσχυση εισοδήματος και βελτίωση συνθηκών εργασίας» οι προτεραιότητες
Οι πρώτοι 600 αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες και τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής μέσα στην άνοιξη και οι υπόλοιποι 800 μέχρι το φθινόπωρο
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής 12