Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός – Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Καιρός – Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μπάλλος» βρίσκεται σιγά – σιγά ολόκληρη η χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πλημμύρες.

Καμπανάκι για την κακοκαιρία «Μπάλλος» που αναμένεται να πλήξει τις περισσότερες -αν όχι όλες- περιοχές της Ελλάδας, «χτυπάει» στο newsit.gr, o μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος. 

Ο συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές περιοχές και ήδη έχει σταλεί μήνυμα προς τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ έντονα. Παράλληλα οδηγίες για όσους κατοικούν σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα με πλημμύρες, έδωσαν οι Αρχές.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αναμένεται να πλήξει την χώρα μας με ισχυρές βροχοπτώσεις, ανέμους και πιθανώς χιόνια στα ορεινά. Η ΕΜΥ να έχει ήδη προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων για το πώς θα είναι ο καιρός.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κώστα Λαγουβάρδο, ο οποίος μίλησε στο newsit.gr, σήμερα θα είναι μια μέρα σχετικά ήρεμη, ενδεχομένως με κάποιες τοπικές βροχές το απόγευμα. «Αργά το βράδυ της Τετάρτης από τα Δυτικά θα ξεκινήσουμε να επηρεαζόμαστε από το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα επηρεάσει την Πέμπτη ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως στα Βόρεια, Κεντρικά και στα Νότια» λέει ο μετεωρολόγος.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, όπου θα έχουμε σε μεγάλο μέρος της χώρας, έντονες βροχοπτώσεις, που θα επηρεάσουν και τις νοτιότερες περιοχές, δηλαδή και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θα πέσουν μεγάλα ποσοστά βροχής στην Αττική

Από την κακοκαιρία δεν θα μείνει ανεπηρέαστη και η Αττική. «Περιμένουμε έντονα φαινόμενα την Πέμπτη από το μεσημέρι και μετά, μέχρι και την Παρασκευή το πρωί. Θέλει προσοχή γιατί θα έχουμε μεγάλα ύψη βροχής σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως σε περιοχές που έχει βρέξει ήδη και μάλιστα αρκετά» τονίζει εφιστώντας την προσοχή των πολιτών, αφού αναφέρει ότι «γενικά υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες και σε περιοχές που δεν έχουν καεί. Τα ποσά βροχής που θα πέσουν θα είναι μεγάλα και εκτιμώ ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα κατά τόπους, πιο έντονα φυσικά στις καμένες περιοχές».

Από αύριο οι άνεμοι θα έχουν νότιες κατευθύνσεις, «πολύ ενισχυμένοι 6 και τοπικά 7 μποφόρ».

Η πορεία της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία, για την Πέμπτη «φαίνονται τα ισχυρότερα φαινόμενα σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής, της Εύβοιας, των νησιών του Αιγαίου. Την Παρασκευή θα έχουμε πολλές βροχές στις ίδιες περιοχές, αλλά και στην Κρήτη» σημειώνει.

Χιόνια στα ορεινά

Το Σάββατο περιμένουμε να έχουμε κάποιες βροχές κυρίως στο Αιγαίο και σταδιακά να υποχωρήσει το κύμα από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα πέσει στα Βόρεια, οπότε σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, θα έχουμε χιόνια στα ορεινά και ίσως χιονόνερο σε λίγο χαμηλότερο υψόμετρο, στα Βορειοδυτικά.

Στην Αττική η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους «19 με 20 βαθμούς την Πέμπτη και την Παρασκευή θα φτάσει τους 16 με 17».

Πού θα χτυπήσει ο «Μπάλλος»

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει ξεκινήσει την επέλαση της από το βράδυ της Τετάρτης (13.10.2021). Το κύμα κακοκαιρίας μέχρι αύριο το βράδυ θα έχει κινηθεί νοτιότερα και χωρίζεται σε δύο κομμάτια και θα συνεχίζει να στροβιλίζεται μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα έχουμε έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Μακεδονία. Θα βρέχει φυσικά και στην υπόλοιπη χώρα. Στη συνέχεια οι ισχυρές βροχές θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τη Χαλκιδική και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Από το απόγευμα της Πέμπτης θα έχουμε έντονα φαινόμενα και στην Αττική. Οι άνεμοι θα φτάσουν την Παρασκευή το πρωί  μέχρι τα εννέα μποφόρ και θα βρέχει σε όλη τη χώρα με τα φαινόμενα να ισχυρά.

Χάρτης πρόβλεψης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων 

Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις