Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Καλλιάνος: «Χτυπά» την Αθήνα η «Μήδεια» – Σε ποιες περιοχές χιονίζει

Καιρός – Καλλιάνος: «Χτυπά» την Αθήνα η «Μήδεια» – Σε ποιες περιοχές χιονίζει
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Το πιο δυνατό χτύπημά της δίνει η κακοκαιρία “Μήδεια” το βράδυ της Δευτέρας αλλά και το ξημέρωμα της Τρίτης. Μάλιστα, χιόνισε ήδη στα νότια προάστια της Αττικής, ακόμα και σε περιοχές που είναι δίπλα στη θάλασσα.

Η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με τον τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, οι σφοδρές χιονοπτώσεις από τα βόρεια προάστια της Αττικής θα μεταφερθούν σταδιακά από το βράδυ της Δευτέρας στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο και συγκεκριμένα στα κεντρικά και νότια προάστια.

Click4More: Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: Νέες αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων λόγω χιονιού

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο δυνατός αέρας και τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας θα δημιουργήσουν ένα δύσκολο καιρικό σκηνικό για την πρωτεύουσα, στην οποία θα χιονίζει όλη μέρα την Τρίτη.

Click4More: Καιρός – Μήδεια: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Βόρεια Αττική

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει η «Μήδεια» και στην Εύβοια και την Κρήτη, όπου και εκεί αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν για τις επόμενες ημέρες, με το θερμόμετρο να δείχνει μείον σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη, όλη η Βόρεια Ελλάδα θα έχει αρνητικές θερμοκρασίες με το θερμόμετρο στη Δυτική Μακεδονία να αγγίζει τους -17 βαθμούς και στην Αθήνα τους -1 βαθμούς. 

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη πρόγνωση του meteo.gr, χιονοπτώσεις σημειώνονται το βράδυ της Δευτέρας 15/02 κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής από τη δεύτερη φάση της «Μήδειας».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα του νομού κατά της διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 16/02.

Click4More: Καιρός: Έκλεισε η Αθηνών – Λαμίας – Οι κλειστοί δρόμοι σε όλη την Ελλάδα

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται τη νύχτα της Τρίτης και το μεσημέρι της Τρίτης 16/02 σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Οι μπλε αποχρώσεις υποδεικνύουν την εκδήλωση βροχής/χιονόνερου και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση των χιονοπτώσεων.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις