Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Καλλιάνος για χιόνια στην Αθήνα: 100% πιθανότητα να το «στρώσει» σε αυτές τις περιοχές

Καιρός - Καλλιάνος για χιόνια στην Αθήνα
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ο καιρός έχει «αγριέψει» και τα χειρότερα είναι μπροστά μας, καθώς η κακοκαιρία «Ελπίς» έρχεται νωρίτερα και τα χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας θεωρούνται δεδομένα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ο μετερεωλόγος Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως δεν μιλάμε για το… αν θα χιονίσει, αλλά για το πού θα το «στρώσει» με βεβαιότητα στην Αττική την Δευτέρα, 24.01.2022, τονίζοντας πως η κακοκαιρία αυτή θα μείνει στην ιστορία!

Τα προβλήματα είναι ουκ ολίγα και αναμένεται να γίνουν μεγαλύτερα από την Δευτέρα, 24.01.2022 εξ ου και η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική για τουλάχιστον δύο μέρες, καθώς η Αττική αναμένεται να πληγεί βίαια από την κακοκαιρία, με το 112 να έχει ήδη προειδοποιήσει.

Επιπρόσθετα, μια σειρά από περιοχές σε όλη την Ελλάδα αποφάσισαν… να μην χτυπήσει το κουδούνι (σ.σ. δείτε εδώ τις περιοχές της περιφέρειας όπου τα σχολεία δεν θα ανοίξουν).

Ο μετεωρολόγος έδωσε τα τελευταία στοιχεία για την κακοκαιρία που περιμένουμε να «χτυπήσει» τη χώρα και τόνισε συγκεκριμένα πως θα χιονίσει την Δευτέρα σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Αττικής.

Click4more: Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί – «Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις»

Την Δευτέρα, λοιπόν, θα υπάρξει νέα υποτροπή του καιρού και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό που θα είναι εντυπωσιακό είναι οι τοπικές χιονοπτώσεις στα Δυτικά και τα Βόρεια που θα είναι ισχυρές σε πολλές περιπτώσεις. Χιονοκαταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Στην Αττική ο χιονιάς θα ξεκινήσει από τις πρωινές ώρες και χιονοπτώσεις θα δουν οι κάτοικοι ακόμα και των νοτίων προαστίων. Ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού θα πέσει έως την Τρίτη το μεσημέρι.

Ελάχιστες θερμοκρασίες για Τρίτη και Τετάρτη

– Νομός Φλώρινας : -20°C
– Νομός Τρικάλων : -16°C
– Νομός Δράμας : -15°C
– Νομός Φωκίδας : -13°C
– Νομός Αττικής : -5°C

Πιθανότητα για χιονόστρωση

Γλυφάδα: 60%

Πειραιάς: 70%

Σύνταγμα: 85%

Μαρούσι: 100%

Κηφισιά: 100%

Διόνυσος: 100%

Εθνική οδός – Μαλακάσα: 100%

Εθνική οδός – Μαρτίνο: 100%.

Ειδικά για την Εύβοια, ο μετεωρολόγος μίλησε με δραματικούς τόνους, λέγοντας πως «θα χτυπηθεί αλύπητα από τον χιονιά» και κάνοντας λόγο ακόμα και για μισό μέτρο χιόνι.

Τέλος, τόνισε πως θα είναι θαύμα αν κρατηθεί ανοιχτή η Αθηνών – Λαμίας την Δευτέρα, 24.01.2022, με τόσο όγκο χιονιού που αναμένεται…

Καιρός – Καλλιάνος: Δείτε αναλυτικά την πρόγνωσή του

Χιόνια στις παραλίες

Αργά το βράδυ της Κυριακής ο Γιάννης Καλλιάνος μέσω βίντεο από την σελίδα του στο facebook μας ενημέρωσε για την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Ανέφερε ότι η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα με κρύο και χιονοπτώσεις που θα κατέβουν πολύ χαμηλά ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα. Θα δούμε χιόνι και σε παραλίες. Θα είναι μια κατάσταση που δεν βιώνουμε συχνά, επισημαίνοντας ότι είναι σπάνιο δυο διαδοχικές χρονιές να έχουμε σφοδρές χιονοπτώσεις. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί 60 με 70 χρόνια.

Οπως είπε θα χιονίζει σε όλο τον νομό Αττικής και θα το στρώσει στο κέντρο της Αθήνας.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από τις 7 με 8 το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι τις 4 με 5 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Πηγή: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις