Ελλάδα

Καιρός: Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι ως το βράδυ της Κυριακής – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κακοκαιρία συνεχίζει την επέλασή της με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Ως το βράδυ της Κυριακής θα συνεχιστούν οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07-01-2024), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά σήμερα Κυριακή (07-01-2024) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

α) θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο.

β) κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και μετά.

Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία 

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» της προκαλώντας σημαντικά προβλήματα σε Αττική, Ηλεία και Πάτρα, ενώ μικρότερες υλικές ζημιές καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη. 

Η πυροσβεστική μέσα σε έξι ώρες έλαβε 337 κλήσεις – για αντλήσεις υδάτων και κυρίως πτώσεις δέντρων – σε όλη τη χώρα. Μόνο στην Αττική έλαβε πάνω από 100 κλήσεις για προβλήματα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Ψυχικού και της Φιλοθέης. Μάλιστα, στην Φιλοθέη ένα δέντρο έσπασε από τους ισχυρούς ανέμους και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στην πλατεία Σιαδήμα ο αέρας σήκωσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί στο κέντρο της πλατείας και το πέταξε λίγα μέτρα πιο πέρα. 
Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις και προχώρησε στην κοπή 8 δέντρων στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπα, της Περαία και Σουρωτή. Από τις πτώσεις σε δύο οχήματα προκλήθηκαν ζημιές.

Ανεμοστρόβιλος εξάλλου προκάλεσε πολλές καταστροφές στην πόλη του Πύργου.

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από ανεμοστρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα στην οδό Αλφειού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δυστύχημα στα Μέγαρα: Νεκρή γυναίκα που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του προαστιακού
Ο οδηγός αντιλήφθηκε την γυναίκα στη γραμμή του σιδηρόδρομου και ενεργοποίησε το σύστημα αυτόματης πέδησης, ωστόσο η αμαξοστοιχία δεν ακινητοποιήθηκε αμέσως με αποτέλεσμα να την παρασύρει και να την εγκλωβίσει
Προαστιακός
Τουρνάς για φωτιές: «Στα όριά του ο μηχανισμός – Το παραμικρό συμβάν μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή»
Η έκκληση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους και το «ευχαριστώ» σε πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους
Τουρνάς για φωτιές: «Στα όριά του ο μηχανισμός – Το παραμικρό συμβάν μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή»
7
Τροχαίο στη Φθιώτιδα: Κανονικά η κυκλοφορία στην ΕΟ Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, μετ’ εμποδίων στο ρεύμα προς Αθήνα
Τα οχήματα κινούνται κανονικά στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα συνεχίζει να γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την 125η χιλιομετρική θέση, στην περιοχή του Μαρτίνου
Τροχαίο στη Φθιώτιδα με δύο φορτηγά
Βαγγέλης Ζαμπούνης: 43χρονο Ρώσο αναζητά η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στον Νέο Κόσμο – Τα στοιχεία και η φωτογραφία του
Η ΕΛΑΣ εκτιμά πως είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ζητά βοήθεια από τους πολίτες να επικοινωνήσουν μαζί της αν γνωρίζουν οποιαδήποτε πληροφορία
Βαγγέλης Ζαμπούνης: 43χρονο Ρώσο αναζητά η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στον Νέο Κόσμο – Τα στοιχεία και η φωτογραφία του 6