Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: «Κόλαση» και σήμερα με τον υδράργυρο πάνω από τους 40 βαθμούς

Καιρός: «Κόλαση» και σήμερα με τον υδράργυρο πάνω από τους 40 βαθμούς

Ανυπόφορη θα είναι και σήμερα η ατμόσφαιρα στη χώρα αφού ο καιρός και πάλι θα είναι… κολασμένος, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 41 βαθμούς.

Η κατάσταση αυτή φαίνεται πως θα κρατήσει μέρες, καθώς προβλέψεις λένε πως η πτώση θερμοκρασίας τη Δευτέρα θα είναι μικρή (5 βαθμούς) και θα έχει μικρή διάρκεια. 

Καλλιάνος: Νέο κύμα καύσωνα από Κρήτη

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο MEGA ο Γιάννης Καλλιάνος, έρχεται νέο κύμα καύσωνα από την Τρίτη!

«Αν εξαιρέσουμε τη Δευτέρα, μιλάμε για 5 μέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και άλλες 5 μετά. Για ένα δεκαήμερο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, για τις περισσότερες περιοχές» είπε χαρακτηριστικά!

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια, στα βόρεια όμως θα σημειώσει μικρή πτώση.

Θερμοκρασίες ρεκόρ το Σάββατο

«Το είχαμε πει εδώ και μέρες ότι θα ήταν η πιο δύσκολη μέρα και θα είναι και πιο δύσκολη νύχτα με έντονο το αίσθημα της δυσφορίας» είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, για τις θερμοκρασίες του Σαββάτου.

Θυμίζουμε ότι η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου ξεπέρασε τους 42C στη Μεσσηνία και στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες του καύσωνα καταγράφτηκαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στα Αρφαρά Μεσσηνίας με 42,9 βαθμούς Κελσίου και στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας με 42,2. Ακολούθησαν Στυλίδα Φθιώτιδας (41,8), Τρίκαλα (41,7), Δένδρα Τυρνάβου (41,4), Πλατανούλια Λάρισας (41,4) και Ασπρόπυργος (41,3).

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο και την Κυριακή, στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, στους 39 βαθμούς Κελσίου. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει ο υδράργυρος της Δευτέρα λόγω του Βοριά έντασης 5 μποφορ.

Click4More: Καιρός: Ξεπέρασε τους 42 βαθμούς η θερμοκρασία – Αφόρητη η πόλη – Για βουτιές οι πιο τυχεροί

«Νομίζω ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε ακόμα χειρότερες μέρες. Έρχεται δεύτερο κύμα καύσωνα… Από την ερχόμενη Τρίτη έως και Παρασκευή, φαίνεται ότι θα έχουμε έλευση ακόμη πιο θερμών αερίων μαζών, λίγο πιο «τσιμπημένα» προς τα πάνω θα είναι ο υδράργυρος, δηλαδή θα φτάσουμε 43 – 44 βαθμούς και τότε αλλά θα είναι πιο πολλές οι περιοχές που θα σημειωθούν αυτές οι θερμοκρασίες». 

Και κάπως έτσι και την Κυριακή, αναμένεται να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στις παραλίες, όπου, όπως και το Σάββατο, οι λουόμενοι θα αναζητήσουν μια ανάσα δροσιάς.

Το Σάββατο, πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαν στις παραλίες της Αττικής αναζητώντας λίγη δροσιά ενώ οι πιο τυχεροί, έχουν φύγει για παραθαλάσσιους προορισμούς.

Δείτε τις εικόνες του πρακτορείου InTime

Δείτε εδώ τις εικόνες από τον κόσμο στο Ηράκλειο, που έσπευσε στις παραλίες για να δροσιστεί.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Bορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη και στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως έως 37 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις