Ελλάδα

Καιρός – Κολυδάς: Βροχές, πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι από την Τρίτη

Ο καιρός θα βελτιωθεί ξανά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης δεν θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, αφού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Θεόδωρο Κολυδά, ο καιρός θα αλλάξει από την Τρίτη (17/3/2026) και μία νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη χώρα.

Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Τρίτη (17/3/2026) ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα, φέρνοντας βροχοπτώσεις που ενδέχεται να διατηρηθούν στον καιρό έως και την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Παράλληλα σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κολυδά, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή αλλά πρόσκαιρη πτώση, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 13 βαθμούς Κελσίου ακόμη και στα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας.

Την ίδια στιγμή, οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τοπικά τα 8 έως και 9 μποφόρ, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Αιγαίο και στα νότια τμήματα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες στα μεγαλύτερα υψόμετρα ενδέχεται κατά τόπους να είναι αξιόλογες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός φαίνεται να παρουσιάζει πρόσκαιρη βελτίωση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ενεργή θα παραμείνει όλο το καλοκαίρι η δωρεάν εκπαιδευτική πλατφόρμα με μαθήματα και επαναλήψεις
«Οι μαθητές μας θα έχουν πρόσβαση όλο το καλοκαίρι στο εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη σχολική χρονιά», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας
iStock
Λάρισα: «Είμαι θυμωμένη μαζί του, θα φάει τη φυλακή του και θα ησυχάσει» λέει η μητέρα του 50χρονου που κρατούσε όμηρο την πρώην σύζυγό του
«Κάποια στιγμή και το νευρικό σύστημα δεν αντέχει και κάνει κουταμάρες» λέει η μητέρα του 50χρονου που απειλούσε με τσεκούρι και βενζίνη την πρώην γυναίκα του
Η γυναίκα που ήταν όμηρος του πρώην συζύγου της στη Λάρισα
Ηράκλειο: «Τον χτυπούσε και με απειλούσε ότι θα με καταγγείλει για βιασμό», λέει ο σύντροφος της μητέρας του μικρού Άγγελου
Υποστήριξε ότι ο Άγγελος είχε πέσει δύο φορές από τη σκάλα του σπιτιού, αναφέροντας ότι η πρώτη πτώση είχε σημειωθεί περίπου 15 ημέρες πριν από το κρίσιμο περιστατικό και η δεύτερη τρεις με τέσσερις ημέρες νωρίτερα
Ο 3χρονος Άγγελος που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Κρήτη