Ελλάδα

Καιρός – meteo: Κρύο και χιόνια – Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά

Χαλάει για τα καλά ο καιρός αύριο Τρίτη (8.03.2022) με βροχές, χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, ενώ θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας. Χιόνια μάλιστα αναμένονται και στην Πάρνηθα. 

Στα βόρεια τμήματα νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, τοπικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, με βαθμιαία επέκταση των φαινομένων στα δυτικά και κεντρικά, μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, θερμοκρασία σε μικρή πτώση σύμφωνα με το meteo.gr.
Για την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στα νησιά του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν στα δυτικά και κεντρικά, βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς), 3 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 2 έως 7 βαθμούς), 7 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 9 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τις πρωινές ώρες χιονόνερο στην πόλη και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά τμήματα περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στον ανακριτή υπό δρακόντεια μέτρα τα 17 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στα Χανιά - Οι 3 δικογραφίες και ο τριψήφιος αριθμός κατηγορουμένων
Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν για συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πώληση παράνομου οπλισμού, εκβιασμούς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Οι συλληφθέντες στα δικαστήρια Χανίων
Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Το πείραγμα στις αντλίες με «πασιέντζα» και τα κέρδη των 3 εκατ. ευρώ
Στο κύκλωμα της λαθρεμπορίας συμμετείχαν 9 πρατήρια σε Άνω Λιόσια, Αγίους Αναργύρους, Καματερό, Άρτα, Λακωνία, Τρίκαλα στα οποία κατέληγαν τα νοθευμένα καύσιμα και εφοδίαζαν τα οχήματα τους ανυποψίαστοι πολίτες
Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων 12
Θρίλερ με το 30 ημερών μωρό που βρέθηκε παρατημένο στην Ακρόπολη – Οι ομοιότητες με το περιστατικό του βρέφους στον Άλιμο
Στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων βρέθηκε μια γυναίκα Ρομά, η οποία κατήγγειλε, ότι ένας άνδρας της πήρε το παιδί μέσα από το σούπερ μάρκετ όπου είχε πάει να ψωνίσει
Το σημείο που βρέθηκε παρατημένο το μωρό