Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός – Ρήγου: «Πρόβα χειμώνα» το Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, ανέμους έως και 10 μποφόρ και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός – Ρήγου: «Πρόβα χειμώνα» το Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, ανέμους έως και 10 μποφόρ και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Κακοκαιρία «εξπρές» θα περάσει από τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, με τον καιρό να κάνει μια… «πρόβα χειμώνα».

Μιλώντας στο newsit.gr για την επερχόμενη κακοκαιρία η Χριστίνα Ρήγου, δήλωσε πως ο καιρός θα επιδεινωθεί καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοδυτικά θα φέρει έντονα φαινόμενα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση.

Όπως λέει, η κακοκαιρία θα είναι μέτριας έντασης αλλά το βράδυ της Παρασκευής τα φαινόμενα θα δυναμώσουν. Θα εκδηλωθούν καταιγίδες και θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Προς το ξημέρωμα του Σαββάτου, η κακοκαιρία θα πάει στο Ανατολικό Αιγαίο, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες. 

«Αλλά από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά θα δούμε ότι θα περιοριστούν τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα και μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει, δηλαδή η διάρκεια των φαινομένων θα είναι μικρή.  Βασικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι η θερμοκρασία γιατί θα σημειώσει πολύ σημαντική πτώση. Θα κάνουμε μία πρόβα χειμώνα αυτό το διήμερο» λέει η μετεωρολόγος.

Επίσης η αισθητή μείωση της θερμοκρασίας θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και βροχές.

«Θα είναι τσουχτερό το κρύο και νωρίς το πρωί και σε συνδυασμό με τους σφοδρούς βοριάδες, θα φτάσουν τα 8-9, στο Αιγαίο και τα 10 μποφόρ, θα καταλάβουμε τη διαφορά στην πτώση της θερμοκρασίας» λέει η Χριστίνα Ρήγου.

Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αθήνα η θερμοκρασία την Παρασκευή θα φτάσει 21 βαθμούς, ενώ το Σάββατο θα φτάσει τους 16, θα έχει λίγες βροχές και θα φυσάει πολύ.

Την Κυριακή στην Αθήνα έχουμε «ήλιο με δόντια», με μέγιστη θερμοκρασία στους 13 βαθμούς. Η μέρα θα ξεκινήσει με μονοψήφια τιμή ελάχιστη θερμοκρασία, στα βόρεια προάστια την Κυριακή.

Το Σάββατο στην Βόρεια Ελλάδα θα φτάσει τους 13 βαθμούς το μεσημέρι και 14-16 στις υπόλοιπες περιοχές

Την Κυριακή η μέγιστη στην Βόρεια Ελλάδα θα είναι κοντά στους 11 και στην υπόλοιπη χώρα κοντά στους 13-14 βαθμούς

Επιπλέον, αναμένονται και κάποιες χιονοπτώσεις, στη βόρεια Ελλάδα. Στη Θράκη μπορεί να χιονίσει το Σάββατο το πρωί, ίσως και στην Πάρνηθα, αλλά στην κορυφή.

Από τη Δευτέρα, οι άνεμοι θα στραφούν πάλι σε νοτιάδες οπότε θα εκτοπιστεί αυτή η ψυχρή αέρια μάζα και θα ανέβει πάλι η θερμοκρασία. «Δηλαδή είναι… πρόβα χειμώνα. Δεν είναι η έναρξη του χειμώνα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Χριστίνα Ρήγου.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις