Ελλάδα

Καιρός: Θερμή εισβολή φέρνει ξανά… τον Αύγουστο για 3 μέρες – Μέχρι και 39 βαθμούς η θερμοκρασία

Αύγουστο θα «φέρει» και πάλι ο καιρός από σήμερα, αφού θα έχουμε θερμή εισβολή που θα κρατήσει τρεις μέρες. Την Κυριακή, όμως, έρχεται νέα αλλαγή προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος

Ο καιρός αναμένεται να έχει θερμοκρασίες μέχρι και 39 βαθμούς, φέρνοντας έτσι ένα κύμα θερμής εισβολής, όπως τονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Είμαστε εν αναμονή μία θερμής εισβολής, αρκετά έντονης για την εποχή, η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας αρχής γενομένης από σήμερα και για τρεις ημέρες δηλαδή έως και το Σάββατο» αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως υπογραμμίζει «σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι η κορύφωση της ζέστης με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ στα τοπικά ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα ‘’χτυπήσει’’ περισσότερο η ζέστη. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38 και πιθανότατα τους 39 την Παρασκευή και το Σάββατο, στη Θεσσαλία σε περιοχές που είναι κλειστές στον θεσσαλικό κάμπο, αλλά και σε τμήματα της πεδινής Φθιώτιδας και Βοιωτίας».

Η πρόγνωση για Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει ότι «αυτή η τριήμερη ζέστη θα επηρεάσει όλη τη χώρα. Στην Αττική τις τρεις αυτές ημέρες, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι στους 34°C στο κέντρο της πόλης και ειδικά την Παρασκευή και το Σάββατο. Στην Θεσσαλονίκη γύρω στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και γενικά στα νησιωτικά τμήματα θα κάνει ζέστη, γύρω στους 30-32°C στα Επτάνησα και στις περιοχές Αιγαίου».

Επισημαίνει ότι αν και αναφερόμενος σε «τριήμερο φθινοπωρινό καύσωνα, επί της ουσίας δεν είναι καύσωνας αλλά θα είναι έντονη η θερμή εισβολή, πολύ πιο έντονη από τη μέση θερμοκρασία για την εποχή, καθώς θα έχουμε θερμοκρασίες το τριήμερο αυτό στις περισσότερες περιοχές κατά 8 με 9 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με τον μέσο όρο για την εποχή που βρισκόμαστε».

Το σκηνικό του καιρού ωστόσο αλλάζει από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, κάτι όμως που δεν θα ισχύσει σε όλες τις περιοχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει «από το Σάββατο το βράδυ περιμένουμε μπόρες και καταιγίδες στα βορειοδυτικά τμήματα της Ελλάδας και την Κυριακή στην βόρεια Ελλάδα που θα βρέχει ανά διαστήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχίσει να κάνει ζέστη, όπως παραδείγματος χάριν στην Αθήνα που πάλι θα έχει 34 βαθμούς Κελσίου. Από την Δευτέρα θα πέσει ο υδράργυρος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο μικροσκόπιο των αρχών τα κοινά στοιχεία των επιθέσεων σε Νέο Κόσμο και Παγκράτι - Κάνουν «φύλλο και φτερό» κάμερες ασφαλείας της περιοχής
Από την επίθεση στον Νέο Κόσμο ένας 15χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
νέος Κόσμος
Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση 10 ατόμων σε ανήλικους στον Νέο Κόσμο - «Ο 15χρονος ήταν μαχαιρωμένος σε κοιλιά και μηρό»
Το newsit.gr εξασφάλισε 2 βίντεο ντοκουμέντο πριν την επίθεση των 10 ατόμων σε 4 ανήλικους - «Δεκαπέντε χρονών, με δύο μαχαιριές και αιμορραγία, δεν ήξερε τι του συμβαίνει, ήταν σε κατάσταση σοκ» μας λέει αυτόπτης μάρτυρας
Νέος Κόσμος
22
«Όχι» στην ονοματοδοσία πάρκου σε «Γιάννης Μπουτάρης» από την Παμποντιακή Ομοσπονδία – «Οι δηλώσεις του προσέβαλλαν βαθιά την ιστορική μας μνήμη»
Οι θέσεις του πρώην δημάρχου «θίγουν ευθέως τη μνήμη ενός λαού που υπέστη διωγμούς, σφαγές και ξεριζωμό» αναφέρουν μεταξύ άλλων
Γιάννης Μπουτάρης