Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα «Κοπέρνικος» για τις πλημμύρες – Επιπλέον ευρωπαϊκή βοήθεια αν χρειαστεί

Ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ελλάδας στην ΕΕ το ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος» για την καταγραφή των περιοχών που έχουν πληγεί από πλημμύρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

To ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος» ενεργοποιήθηκε έτσι ώστε να καταγραφούν οι περιοχές που πλημμύρισαν και ειδικότερα η Θεσσαλία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για τη διαχείρισης κρίσεων, Μπάλας Ουζβάρι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ertnews.gr.

«Δυστυχώς πηγαίνουμε από τη μία φυσική καταστροφή στην άλλη στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν είναι οι φωτιές, αλλά πλημμύρες. Παρακολουθούμε πολύ στενά. Λάβαμε αίτημα από την Ελλάδα για την ενεργοποίηση του συστήματος Κοπέρνικος. Αυτό έγινε πριν από δύο ημέρες και φυσικά παρέχουμε δορυφορικές εικόνες έτσι ώστε να μπορέσουν οι αρχές να καταγράψουν την περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες και εδώ αναφέρομαι στην Θεσσαλία», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel.

O Μπάλας Ουζβάρι άφησε ανοιχτό εξάλλου το ενδεχόμενο να υπάρξει επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα από την ΕΕ αν χρειαστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί σταμάτησαν 42χρονο για αλκοτέστ και τον «τσάκισαν στο ξύλο» – Καταγγέλλει ότι του έσπασαν το χέρι και του ράγισαν τα πλευρά
Ο 42χρονος κάνει λόγο για ακραίες ανάρμοστες συμπεριφορές από ένστολους σε σημείο, όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά να φοβάται: «Ότι θα προβούν σε γενετήσιες πράξεις εναντίον μου»
Αστυνομικός
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 28 λεπτά