Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel – Πήλιο: Επιχείρηση διάσωσης 150 ανθρώπων που για 3 μέρες ζουν χωρίς νερό και ρεύμα

Οι 150 κάτοικοι στο Πήλιο βρίσκονται εδώ και τρεις ημέρες αποκλεισμένοι και τα τρόφιμα τελείωσαν. Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης…

Τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους, ζουν όπως φαίνεται 150 ντόπιοι και τουρίστες στο Πήλιο έξω από τον οικισμό Μικρό. Ο δρόμος διαλύθηκε και εκείνοι αποκλείστηκαν χωρίς νερό και ρεύμα. Με τα τρόφιμα που είχαν να έχουν εξαντληθεί και την ανάγκη για τον απεγκλωβισμό τους να γίνεται επιτακτική. Η κακοκαιρία Daniel μαίνεται και η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός και οι πυροσβέστες βρίσκονται από τις 11:00 έξω από τον οικισμό Μικρό στο Πήλιο, προκειμένου να απεγκλωβίσουν 150 άτομα, κατοίκους της περιοχής και επισκέπτες, οι οποίοι αποκλείστηκαν χωρίς ρεύμα και νερό αφού ο δρόμος κατέρρευσε.

pilio pilio pilio

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στο Πήλιο, αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου με τη βροχή να πέφτει και σήμερα μετά από μία μικρή αναύπαλα.

Οι κεντρικοί και οι αγροτικοί δρόμοι είναι διαλυμένοι, επίσης οι καλλιέργειες μήλων, καστάνων και ελιών έχουν υποστεί τεράστια ζημιά. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, Θοδωρής Γεωργαδάκης, «η εικόνα που επικρατεί στις καλλιέργειες είναι σοκαριστική, δέντρα έχουν παρασυρθεί, τα μήλα έχουν πέσει εξαιτίας του ανέμου και υπάρχει και φθορά λόγω του χαλαζιού που έπεφτε κατά τόπους.

Οι καστανιές έχουν και αυτές μεγάλες ζημιές λόγω των έντονων ανέμων. Οι δρόμοι είναι κλειστοί για τα χωράφια αλλά και μέσα στο χωριό επικρατεί παρόμοια εικόνα.  Οι αγρότες την ώρα της καταιγίδας με τις τσάπες πάλευαν να ανοίξουν αυλάκια για να σώσουν τα σπίτια τους γιατί δεν υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση και τα νερά έτρεχαν ανεξέλεγκτα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική
«Πήγε να βοηθήσει έναν άνθρωπο, και την χτύπησε το φορτηγό, "έφυγε" σαν ήρωας», λέει ο σύζυγος της αστυνομικού που πέθανε στη Χαλκιδική
Η σύζυγος μου γύριζε από την υπηρεσία της στις 5 Απριλίου, δεν μπόρεσε να τραβήξει τον ξαπλωμένο και τους χτύπησε το φορτηγό και τους δύο», εξηγεί ο σύζυγος της 46χρονης που πέθανε μετά από 2μηνη νοσηλεία
Η 46χρονη αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγό τον Απρίλιο και κατέληξε στις 14 Ιουνίου