Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel – Πήλιο: Η στιγμή που γκρεμίζεται γέφυρα από τα ορμητικά νερά στο «βουνό των Κενταύρων»

Κακοκαιρία Daniel – Πήλιο: Η στιγμή που γκρεμίζεται γέφυρα από τα ορμητικά νερά στο «βουνό των Κενταύρων»
Twitter

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στο Πήλιο. Οι καταστροφές είναι τεράστιες, όπως αποκαλύπτουν βίντεο από το βουνό των Κενταύρων.

Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνουν το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής από την κακοκαιρία Daniel στο Πήλιο.

Όπως μεταφέρει ο Ανέστης Αλτίνης, αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας στον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, μιλώντας στην «Καθημερινή», είπε πως στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, υπάρχει πρόβλημα εξαιτίας του ρέματος που υπερχείλισε. «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και επικίνδυνη αν κάποιος δεν γνωρίζει την περιοχή, γι’ αυτό, οι πολίτες, καλό είναι να αποφεύγουν τις μετακινήσεις» καταλήγει ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, η Άννα Σαράφη, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί:

«Ο δρόμος έχει κοπεί σε μερικά σημεία, αλλά είναι τόσο μεγάλο το φυσικό φαινόμενο που δεν είναι ασφαλές να φύγει κάποιος από το σπίτι του αυτή τη στιγμή. Στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου που βρισκόμαστε εμείς, έχει ξενοδοχεία με αρκετούς τουρίστες, κάποιοι από τους οποίους είχαν κανονίσει να φύγουν σήμερα (σ.σ. 05.09.2023) και το ανέβαλλα λόγω της κατάστασης», αναφέρει.

Βίντεο που ανέβασε χρήστης του Twitter δείχνει τη στιγμή της κατάρρευσης μίας γέφυρας του Πηλίου:

 

Για ένα ακραίο και πρωτοφανές φαινόμενο που πλήττει το Πήλιο, έκανε, νωρίτερα, λόγο ο Ευθύμιος Λέκκας. Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα ακραίο φαινόμενο συνιστούν τα πρωτοφανή ύψη βροχοπτώσεων στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Θεσσαλίας».

Όπως τονίζει, ειδικά στο Πήλιο, καταγράφηκε μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα πάνω από 500mm ύψος βροχής με εξαιρετικά μεγάλη ραγδαιότητα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις