Ελλάδα

Κακοκαιρία – Λάρισα: «Πνίγεται» η πόλη – Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού

Η Λάρισα δοκιμάζεται και είναι αντιμέτωπη με μια πλημμύρα χωρίς προηγούμενο. Η κακοκαιρία μπορεί να έχει τελειώσει όμως η στάθμη του Πηνειού ανεβαίνει επικίνδυνα και όλοι είναι ανήσυχοι στην πόλη.

Μετά τα μηνύματα 112 που πήγαν στους κατοίκους του Αγίου Θωμά, της Γιάννουλης, του Βρυότοπου και του Αμπελώνα μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της συνοικίας Ιπποκράτης της Λάρισας να απομακρυνθούν προληπτικά από τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς Αλκαζάρ και το κέντρο της πόλης. 

Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμος Λαρισαίων στην οποία αναφέρει: «Να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τη συνοικία του Ιπποκράτη. Ενημερώνονται οι κάτοικοι της συνοικίας του Ιπποκράτη, στην οποία παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ότι πρέπει να απομακρυνθούν προληπτικά από τα σπίτια τους προς το Αλκαζάρ – Κέντρο πόλης. Στην περιοχή επιχειρούν συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο για λόγους ασφαλείας οι κάτοικοι θα πρέπει να απομακρυνθούν προληπτικά.
Όσοι επιθυμούν να φιλοξενηθούν μπορούν να προσεγγίσουν τη δομή στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης Λάρισας».

 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δεν έκρυψε την αγωνία του σε μήνυμα που ανάρτησε στα social media απευθυνόμενος στους συμπολίτες του. 

Όπως είπε, τα νερά που έρχονται από την πλευρά των Τρικάλων είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση από εδώ και πέρα. 

 

Ανησυχητικές είναι οι εικόνες και από την εξωτερική κοίτη του Πηνειού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γεμάτο λεφτά το πορτοφόλι του συνεργού της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα - Νέα μαρτυρία και βίντεο ντοκουμέντο με τη διαδρομή των 22χρονων
Η διαδρομή που ακολούθησαν οι 22χρονοι πριν το διπλό φονικό στο κάμπινγκ, τα 50αρικα στο πορτοφόλι του συνεργού και οι αντιφάσεις με το ερημικό σημείο στην Πιπερίτσα αναφορικά με κάποιον τρίτο ύποπτο
Φοινικούντα
Έλενα Κρεμλίδου: Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια ο αστυνομικός για το revenge porn – «Μέχρι η ντροπή να αλλάξει μεριά» έγραφε η μπλούζα της
«Η ιστορία ξεκίνησε από το 2018 και ήθελα να αυτοκτονήσω όταν το έμαθα. Τότε ντρεπόμουν και χαίρομαι που δεν το έκανα, γιατί τώρα δεν ντρέπομαι»
Η Έλενα Κρεμλίδου με τη δικηγόρο της
Χάρης Θεοχάρης για την επίθεση στο γραφείο του: Πράξη δειλίας και τυφλής βίας, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται
«Κανείς δεν τραυματίστηκε και αυτό είναι το μόνο παρήγορο στοιχείο μιας ενέργειας που δεν στρέφεται μόνο εναντίον προσώπων, αλλά εναντίον των θεσμών και της ίδιας της πολιτικής ζωής»
Επίθεση στο γραφείο του Χάρη Θεοχάρη