Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Νέα Φιλαδέλφεια: Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Νέα Φιλαδέλφεια: Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο

Νερό παντού… Μικροαντικείμενα και σκουπίδια επιπλέουν… Αυτή είναι η εικόνα μέσα από το νηπιαγωγείο στη Νέα Φιλαδέλφεια που πλημμύρισε από τις σφοδρές καταιγίδες που «έφερε» η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Πρόκειται για το 1ο νηπιαγωγείο που συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο. Από το Λύκειο, προέρχονται οι -επίσης συγκλονιστικές- εικόνες με τους μαθητές που βγήκαν από την τάξη τους, περπατώντας πάνω σε θρανία, καθώς το νερό είχε ξεπεράσει τους 30 πόντους. 

 

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τη στιγμή που βγάζουν ένα νήπιο στα χέρια από το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο.

«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέϊνερ» είπε ο εκπαιδευτικός στο GRTIMES.

Κατά τον ίδιο, το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και σκουπίδια, ενώ το επικλινές έδαφος “βοήθησε” στη συσσώρευση του νερού.

«Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους», είπε ο ίδιος.

«Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια».

Όμως εκτός από το συγκεκριμένο σχολείο, αρκετά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα γενικότερα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κινητοποιήθηκαν συνεργεία και τα νερά ήδη έχουν αντληθεί.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 τα σχολεία θα είναι κλειστά, λόγω της κακοκαιρίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις