Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάλος» – Νέα Φιλαδέλφεια: «Αν δε στήναμε γέφυρα με τα θρανία το νερό θα έμπαινε στο κοντέινερ»

Κακοκαιρία «Μπάλος» – Νέα Φιλαδέλφεια: «Αν δε στήναμε γέφυρα με τα θρανία το νερό θα έμπαινε στο κοντέινερ»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες των μαθητών στη Νέα Φιλαδέλφεια, που βγήκαν από την τάξη τους πάνω σε θρανία, καθώς το νερό στο σχολείο τους, το 1ο Λύκειο, είχε ξεπεράσει τους 30 πόντους σύμφωνα με εκπαιδευτικό…

«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέϊνερ» είπε ο εκπαιδευτικός στο GRTIMES.

Κατά τον ίδιο, το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και σκουπίδια, ενώ το επικλινές έδαφος “βοήθησε” στη συσσώρευση του νερού.

Click4More: Καιρός – κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μαθητές βγαίνουν πάνω σε θρανία στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους», είπε ο ίδιος.

«Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια».

Όμως εκτός από το συγκεκριμένο σχολείο, αρκετά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα γενικότερα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κινητοποιήθηκαν συνεργεία και τα νερά ήδη έχουν αντληθεί.

Πλημμύρες υπήρξαν και σε υπόγεια, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου σχεδόν πάντα παρουσιάζονται προβλήματα καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν σχεδιαστεί, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βούρου, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου -οπότε αναμένονται ακόμη πιο ισχυρά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο- θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις