Ελλάδα

Καλλιάνος – Κακοκαιρία Daniel: Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο – Πότε θα βρέξει στην Αττική

Με άγριες διαθέσεις έχει ξεκινήσει η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel που σφυροκοπά τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ αναμένεται και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Μέχρι την Τετάρτη όλη σχεδόν η Ελλάδα θα βρίσκεται στο «έλεος» της κακοκαιρίας Daniel και σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο σε κάποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη για την εποχή κακοκαιρία, που λόγω του μεγάλου όγκου νερού που αναμένεται είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα. Ο καιρός θα είναι πολύ άστατος έως την Τετάρτη και περιμένουμε βροχές, ισχυρές καταιγίδες, πιθανές χαλαζοπτώσεις, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί), ισχυρούς βοριάδες 7-8 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας (από τους 34°C στους 29°C).

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο

Σήμερα η κακοκαιρία χτυπά Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Δυτική Πελοπόννησος και Θεσσαλία.

Αύριο θα επηρεαστούν επίσης Θεσσαλία, Σποράδες, Βόρεια Εύβοια, Κεντρική Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Πελοπόννησος, Χαλκιδική, Πιερία και Ημαθία. 

Την Τετάρτη η κακοκαιρία θα χτυπήσει Θεσσαλία, Σποράδες και Κεντρική Στερεά Ελλάδα. 

Όσον αφορά την Αττική, οι περισσότερες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν την Τρίτη και Τετάρτη. Οι μέρες θα είναι δύσκολες, ωστόσο, τα φαινόμενα δεν θα έχουν την ένταση των περιοχών που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» που χτυπά τη χώρα συνδυάζει χαμηλές θερμοκρασίες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και πολύ θερμές θάλασσες. Αυτή η θερμοκρασιακή  διαφορά ενισχύει το σύστημα έτσι ώστε να είναι αυξημένοι οι δείκτες αστάθειας. Μάλιστα τα μποφόρ δεν θα είναι ισχυρά μόνο στη θάλασσα, αλλά και στη στεριά.

Το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί αργά και έτσι η κακοκαιρία δεν θα απομακρυνθεί γρήγορα από τη χώρα μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
16
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1
«Πήγε να βοηθήσει έναν άνθρωπο, και την χτύπησε το φορτηγό, "έφυγε" σαν ήρωας», λέει ο σύζυγος της αστυνομικού που πέθανε στη Χαλκιδική
Η σύζυγος μου γύριζε από την υπηρεσία της στις 5 Απριλίου, δεν μπόρεσε να τραβήξει τον ξαπλωμένο και τους χτύπησε το φορτηγό και τους δύο», εξηγεί ο σύζυγος της 46χρονης που πέθανε μετά από 2μηνη νοσηλεία
Η 46χρονη αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγό τον Απρίλιο και κατέληξε στις 14 Ιουνίου 1