Ελλάδα

Καράμπαμπα: Το κάστρο που στα θεμέλιά του είναι θαμμένος ένας σουλτάνος

Η Ελλάδα είναι γεμάτη κάστρα απ’ άκρη σ’ άκρη της με το καθένα να έχει ιστορία που χάνεται συνήθως στα βάθη των αιώνων.

Πολλά από αυτά έχουν υποστεί ζημιές ενώ άλλα βρίσκονται σήμερα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ένα από τα ξεχωριστά αλλά όχι και τόσο γνωστά είναι ένα κάστρο πολύ κοντά στην Αθήνα.

Ο λόγος για το κάστρο Καράμπαμπα στην Εύβοια και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα. Εκτός από τα χαρακτηριστικά και το μέγεθός του, αυτό που μπορεί να μην γνωρίζεις είναι ότι στα θεμέλια του συγκεκριμένου κάστρου είναι θαμμένος ένας σουλτάνος.

Ένα κάστρο με μεγάλη ιστορία και εκπληκτική θέα αν τύχει και βρεθείς εκεί.

Το κάστρο Καράμπαμπα βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο, φυσικά σε στρατηγική θέση καθώς ελέγχει το στενό του Ευρίπου και την πόλη της Χαλκίδας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
1
«Άφαντη» η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά – Κανένα ενδιαφέρον και καμία συγγνώμη στον 71χρονο που δάγκωσε ο σκύλος της
Έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες από τη στιγμή της επίθεσης στη Βουλιαγμένη και η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά με τη στάση της μόνο μετανιωμένη δεν δείχνει
Από την επίθεση στον 71χρονο 2
Αμφιλοχία: Ο 67χρονος είχε χτυπήσει τον 95χρονο πατέρα του το Πάσχα καταγγέλλει συγγενής της οικογένειας – «Είχε μώλωπες στο πρόσωπο»
Ο δράστης που ήταν πρώην αστυνομικός, είχε αποταχθεί από την ΕΛΑΣ πριν κάποια χρόνια, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση βιασμού
O 67χρονος πρώην αστυνομικός που ομολόγησε τη δολοφονία του 95χρονου πατέρα του 1