Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Εγνατία: Εξιτήριο για 9 τραυματίες από την φονική καραμπόλα – Προθεσμία για να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες – Τα σενάρια της ανείπωτης τραγωδίας

ΦΩΤΟ - ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ - ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Εννέα τραυματίες βγήκαν υγιείς από το νοσοκομείο Βέροιας
– Δεκαεπτά ακόμη επιζώντες της πολύνεκρης καραμπόλας εξακολουθούν να νοσηλεύονται
– Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα δύο μικρά παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο
-Προθεσμία πήρε από τον ανακριτή ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία Οδό
– Η συγκλονιστική μαρτυρία στο newsIT του αυτόπτη μάρτυρα που έφτασε 20 μέτρα από τον θάνατο

Εξιτήριο πήραν εννέα από τους 30 πολυτραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν χθες στο νοσοκομείο της Βέροιας, μετά το τραγικό τροχαίο στην Εγνατία Οδό. Οι τρεις από αυτούς αντιμετωπίστηκαν στην Ορθοπαιδική και οι έξι στη Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Ο αριθμός των τραυματιών που νοσηλεύονται προς το παρόν στη Βέροια είναι 17, εκ των οποίων οι 13 στη Χειρουργική και οι τέσσερις στην Ορθοπαιδική Κλινική.

“Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική δύο άτομα με κατάγματα στα άκρα, σε καλή κατάσταση είναι και ένας νεαρός που διακομίστηκε στη Χειρουργική Κλινική, ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση ενός 76χρονου με πολλαπλά κατάγματα και στα δύο πλευρά και θλάση του μεσεντερίου, ο οποίος χειρουργήθηκε μετά τα μεσάνυχτα” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Χειρουργικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Βέροιας Χαράλαμπος Δεμερτζίδης.

Προθεσμία για τους δύο συλληφθέντες

Την ίδια ώρα, προθεσμία πήραν από τον ανακριτή Βέροιας, στον οποίο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν, οι δύο συλληφθέντες για τη «φονική» καραμπόλα στην Εγνατία Οδό. Ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της μοιραίας νταλίκας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης εργασιών θα κληθεί να λογοδοτήσει αύριο, Τρίτη, στον ανακριτή. Έως τις απολογίες τους παραμένουν κρατούμενοι.

Νωρίτερα, οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Βέροιας, η οποία απήγγειλε τις σε βάρος τους κατηγορίες και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Σε ετοιμότητα το νοσηλευτικό προσωπικό

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσοκομείου Βέροιας, Αναστασία Μπούρτζου, από τους 30 τραυματίες που διακομίστηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Βέροιας, τέσσερις διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ.

Στη συνέχεια, δύο παιδιά, ηλικίας 4 ετών και 16 μηνών μεταφέρθηκαν στο Γ. Γεννηματάς, ενώ οι υπόλοιποι εξυπηρετήθηκαν από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

“Με πρωτοφανή ετοιμότητα, όλο το προσωπικό του νοσοκομείου έφτασε χωρίς να κληθούν. Αυτή τη στιγμή, τα ορθοπαιδικά περιστατικά είναι ελεγχόμενα, δεν υπάρχει κίνδυνος, και στη Χειρουργική Κλινική από τα 13 περιστατικά, το ένα φαίνεται ότι είναι δύσκολη κατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα είναι αντιμετωπίσιμα” τόνισε.

Τα δύο μικρά παιδιά και οι υπόλοιποι τραυματίες

Τα δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 4 ετών και 16 μηνών, πέρασαν ένα ήρεμο βράδυ στην Παιδοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, ενώ διέφυγε τον κίνδυνο μια 25χρονη Βουλγάρα, που διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, μαζί με άλλα έξι άτομα.

Η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ στη Βόρεια Ελλάδα, Τζίνα Λεπτοκαρύδου, που επισκέφτηκε το πρωί τα δυο παιδιά, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.


Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, από τα επτά θύματα του χθεσινού δυστυχήματος που διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ, οι δύο ήταν νεκροί όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας 60χρονος κατέληξε στο χειρουργείο.



Τα επικρατέστερα σενάρια της τραγωδίας

Ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που έπεσε χωρίς να φρενάρει πάνω στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα κοντά στον κόμβο της Βέροιας υποστηρίζει ότι επί 23 χιλιόμετρα, μετά τα διόδια Πολυμήλου προσπαθούσε να ελέγξει το βαρύ όχι. Τότε είπε του άναψε στο ταμπλό η ένδειξη για πρόβλημα στο σύστημα πέδησης.

Όμως ένα τέτοιο όχημα, που από μόνο του είναι σχεδόν 10 τόνους και μεταφέρει άλλους 19 τόνους φορτίο, δεν μπορείς να το ελέγξεις.

Πρώτο: Δεν έπιασαν τα φρένα της νταλίκας όπως υποστηρίζει ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός. Οι αυτόπτες μάρτυρες άλλωστε υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή ότι η νταλίκα δεν φρέναρε ποτέ και έπεσε με ταχύτητα πάνω στα αυτοκίνητα.

Δεύτερο: Ο οδηγός της νταλίκας αποκοιμήθηκε στο τιμόνι εξαιτίας των συνεχόμενων ταξιδιών. Η αστυνομία έχει αφήσει από την πρώτη στιγμή ανοιχτό το ενδεχόμενο

Τρίτο: Ο οδηγός της νταλίκας αφαιρέθηκε και όταν είδε την ουρά των αυτοκινήτων σταματημένων στα έργα, ήταν αργά και δεν πρόλαβε να αντιδράσει

Τέταρτο: Ο οδηγός της νταλίκας πανικοβλήθηκε. Αν όντως δεν υπήρξε σήμανση όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων, ίσως ο 39χρονος Ρουμάνος είδε ξαφνικά μπροστά του τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και πανικοβλήθηκε με συνέπεια να μην μπορεί να αντιδράσει.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι φταίει για την τραγωδία με τους πέντε νεκρούς στην Εγνατία – Εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία ή η “κακιά η ώρα”; Όλα τα ενδεχόμενα

Θρήνος για τους 5 νεκρούς της Εγνατίας – Δεν κινδυνεύει η ζωή των παιδιών που τραυματίστηκαν στην καραμπόλα – Στον εισαγγελέα ο οδηγός της νταλίκας

Καραμπόλα με 4 νεκρούς στην Εγνατία Οδό – “Η νταλίκα πετούσε τα αυτοκίνητα σαν χαρτοπόλεμο” – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες οδηγών που έζησαν τον τρόμο

Καραμπόλα θανάτου στην Εγνατία Οδό – Νταλίκα – φονιάς έπεσε πάνω σε 40 αυτοκίνητα – Τέσσερις νεκροί, ένας άνθρωπος κάηκε ζωντανός!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε