Ελλάδα

Κάρτα σίτισης – επίδομα ενοικίου: Πότε θα δοθούν οι επόμενες δόσεις

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται τελικά να γίνει η πίστωση της όγδοης δόσης του επιδόματος σίτισης αλλά και της έβδομης δόσης του επιδόματος ενοικίου για τους δικαιούχους της Κάρτας Αλληλεγγύης του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Tο Υπουργείο θα καταβάλλει την επόμενη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, τα χρήματα για το επίδομα σίτισης. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, θα πιστωθεί το ποσό των 17.427.000 ευρώ για την φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 147.981. Σε αυτούς τους δικαιούχους περιλαμβάνονται 2.659, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί έως σήμερα από τη διαδικασία επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίσης, εκ των οποίων 2.403 οι οποίοι θα λάβουν τρεις δόσεις της επιδότησης και 256 οι οποίοι θα λάβουν τις πρώτες έξι δόσεις της επιδότησης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 θα πληρωθεί και η έβδομη (στ’) δόση του επιδόματος ενοικίου, ένα ποσό που, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου, φτάνει τα 2.708.149,49 ευρώ. Οι πιστώσεις για το επίδομα ενοικίου αφορούν 20.823 δικαιούχους του προγράμματος εκ του συνόλου των 31.360 δικαιούχων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 372 δικαιούχοι εκ συνόλου 785, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί έως σήμερα από τη διαδικασία επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίσης, εκ των οποίων 262 θα λάβουν τρεις δόσεις του επιδόματος και 110 θα λάβουν τέσσερις πρώτες δόσεις του επιδόματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία
Αναπάντητα ερωτήματα για το νεκρό 3χρονο κορίτσι του Παλαιού Φαλήρου - Προμελέτη και συγκάλυψη «δείχνουν» τα ευρήματα
Η μητέρα οδηγείται σήμερα στον ανακριτή όπου καλείται να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων - Η ίδια πέφτει σε αντιφάσεις και αλλάζει συνεχώς την ομολογία της
Το δώμα που έμενε η οικογένεια στα Πατήσια