Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Καταδίκη της πρεσβείας των ΗΠΑ για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Καταδίκη της πρεσβείας των ΗΠΑ για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις στα κτίρια όπου στεγάζονται η Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, η αμερικανική πρεσβεία προτρέπει τις ελληνικές διωκτικές αρχές να προστατεύσουν τα ιδρύματα αυτά και να οδηγήσουν τους δράστες της επίθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα άγνωστοι επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 16:00, στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι και με βαριοπούλες έσπασαν την τζαμαρία.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησε η αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή για να βρει τους δράστες, προσήγαγε δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους δύο βόμβες μπουκάλια που έμοιαζαν με βόμβες μολότοφ και δυο μάσκες full face.

Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν συμμετείχαν στο σπάσιμο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Εξάλλου, επίθεση πραγματοποιήθηκε και την Δευτέρα (11.06.2018) το πρωί στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Ελληνοαμερικανική ‘Ένωση στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Φράγκων. Όπως ανέφερε το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εισέβαλαν άγνωστοι, οι οποίοι πέταξαν «τρικάκια» (φέιγ βολάν) στήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν συνθήματα με σπρέι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις