Την αποκάλυψη κάνει το Βήμα της Κυριακής, σε δημοσίευμα που υπογράφει ο Βασίλης Χιώτης (ο οποίος είναι διευθυντής του Βήμα fm και είχε αποκαλύψει την υπόθεση με τα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπέγραφε ο υπουργός με απολυμένους και διαθέσιμους και μάλιστα προέβλεπαν προμήθεια 12%).
Click4more: Ο Κατρούγκαλος προσέλαβε στο υπουργείο δύο δικηγόρους της εταιρείας του
Η εφημερίδα αναφέρεται στις προσλήψεις που έκανε ο κ. Κατρούγκαλος, κάτι που προκύπτει από το ΦΕΚ με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2015.
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, οι συνεργάτιδες του υπουργού εξαιρέθηκαν από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος και τους επιτρέπεται παράλληλα με τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου να δικηγορούν.
Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, οι συγκεκριμένες τρεις συνεργάτιδες ακολουθούν τον κ. Κατρούγκαλο από τότε που εκείνος -ως καθηγητής- παρακολουθούσε τα διδακτορικά τους.
Από τις τρεις δικηγόρους, τουλάχιστον οι δύο υπήρξαν αποδεδειγμένα στελέχη της πρώτης εταιρείας του υπουργού, ενώ η τρίτη υπήρξε επί χρόνια συνεργάτιδά του.
Μία ακόμα δικηγόρος προσελήφθη ως εξωτερικός συνεργάτης με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας (φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο). Είναι εκείνη που είχε αναλάβει την υπόθεση των μισθολογικών διαφορών των εργαζομένων του Ναυστάθμου Ελευσίνας και βρισκόταν στο γραφείο του κ. Κατρούγκαλου τουλάχιστον έως τα τέλη Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έως και σήμερα, τα τηλέφωνα της εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» που υποτίθεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, λειτουργούν κανονικά, όπως και τα γραφεία στην οδό Λυκαβηττού και απλώς αφαιρέθηκε η σχετική πινακίδα από την είσοδο.
Πηγή: Βήμα της Κυριακής